Gotovo 30 tisuća prometnih nesreća u 2020. godini, život izgubile 244 osobe

Gotovo 30 tisuća prometnih nesreća u 2020. godini, život izgubile 244 osobe

Tijekom protekle 2020. godine na bosanskohercegovačkim putovima/cestama dogodilo se ukupno 29.703 prometnih nezgoda od kojih je 6.260 prometnih nezgoda sa poginulim i ozlijeđenim osobama, te 23.443 prometnih nezgoda sa materijalnom štetom. 

U prometnim nezgodama u Bosni i Hercegovini život je izgubilo 244 osoba, 1.268 osoba zadobilo je teže tjelesne ozlijede, dok je 7.307 osoba pretrpjelo lakše tjelesne ozljede.

Veliki broj prometnih nezgoda na našim putovima/cestama, između ostalog, rezultat je nepoštivanja prometnih pravila i propisa, kao i niskog nivoa prometne kulture i većeg broja sudionika u prometu.

Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima/uvjetima na putovima/cestama su jedan od najčešćih uzročnika izazivanja prometnih nezgoda, slijede prometne nezgode nastale pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava, zatim nezgode koje su rezultat radnji vozilom u prometu, te ostali uzroci koji podrazumijevaju nepoštivanje prometne signalizacije, nepovoljne uvjete na putu/cesti itd.

Najveći broj prometnih nezgoda zabilježen je na ulicama u naselju (52,77%), a zatim na magistralnim putevima/cestama (28,7%), onda slijede lokalni (9,5%), pa regionalni putevi/ceste (9,1%), itd.

Kompletno izvješće pogledajte ovdje: Informacija_o_saobraćajnim_nezgo

Izvor: bihamk.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar