• GRČKA TRAGEDIJA: Rijeka je izgubila u sudačkoj nadoknadi!
  • GRČKA TRAGEDIJA: Rijeka je izgubila u sudačkoj nadoknadi!
  • GRČKA TRAGEDIJA: Rijeka je izgubila u sudačkoj nadoknadi!
  • GRČKA TRAGEDIJA: Rijeka je izgubila u sudačkoj nadoknadi!

GRČKA TRAGEDIJA: Rijeka je izgubila u sudačkoj nadoknadi!

Rijeka nije zaslužila izgubiti, ali što je, tu je, na Rujevici će imati šansu za Ligu prvaka. I to jako dobru. Jer Olympiacos, koji je slavio 2-1 u prvoj utakmici play-offa, ni po čemu nije pokazao da je izraziti favorit. Rijeka je vodila u Pireju 1-0 golom Hebera koji je fantastičnim potezom u Cruyffovom stilu izbacio igrača i pogodio za vodstvo.

Prije toga Olympiacos je imao barem tri čiste šanse, jednu je fantastično skinuo Simon Sluga, a tragičar grčke momčadi bio je napadač Ben, kojem su Elez i Župarić, iako viši od njega desetak centimetara, dali barem dvije čiste šanse da zabije glavom.

Rijeka je zabila iz prvog udarca u okvir gola, no u drugom dijelu je pala. Fortounis, najbolji igrač Olympiacosa, ušao je u igru i nakon minute zapaprio Rijeci. Asistirao je Odjidji za 1-1 idealnom povratnom loptom. Grci su pritisnuli, a Zuta potom radi nevjerojatnu glupost.

Prvi žuti jer je bacio loptu u teren dok je drugu loptu igrač Olympiacosa imao u rukama i spremao se izvesti aut. Drugi žuti dobio je zbog igranja rukom i Rijeka je više od deset minuta bila s igračem manje. I nije izdržala. Elez je katastrofalno reagirao u sudačkoj nadoknadi, imao je čistu loptu koja nije bila ni prebrza, Romao se naklonio i zabio za pobjedu. Rijeka je pala u sudačkoj nadoknadi, ali na Rujevici će to biti druga priča.

Mali stadion, uzavrela atmosfera i 11 igrača koji će jurišati po Ligu prvaka…

‘Zabili smo veliki gol’

– Znali smo što nas čeka i protiv kakve momčadi igramo. Falilo nam je možda malo više mirnoće da izvučemo bolji rezultat. Dobro smo parirali Olympiacosu, no teško je kad ostaneš bez igrača. Pojačali su pritisak, nismo izdržali. Šteta, ali dobro, moramo se pripremiti za uzvrat – rekao je Mate Maleš nakon utakmice.

– Bilo je teško kao što smo i očekivali. Dobro smo se držali, znali smo što je naša prednost, polukontra i kontra. Dali smo veliki gol, ali nismo imali sreće. Imali smo mali pad koncentracije, ali imamo aktivan rezultat i sve je otvoreno – dodao je Marko Vešović.

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar