HADŽIBAJRIĆ UHIĆEN: U akciji “Start” oduzeta dokumentacija, novac, skupocjeni nakit

HADŽIBAJRIĆ UHIĆEN: U akciji “Start” oduzeta dokumentacija, novac, skupocjeni nakit

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, uhićen je i doveden u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, a uhićena je i Alma Destanović, tajnica organa državne službe.

Pod nadzorom postupajućih tužilaca Taužilaštva Bosne i Hercegovine, Tužilaštva KS, službenici Uprave policije MUP-a KS Sektora kriminalističke policije, Sektora za policijsku podršku i više policijskih uprava realiziraju na području Sarajeva operativnu-taktička akciju kodnog naziva “Start”.

Prema riječima glasnogovornice MUP-a KS Mersihe Novalić, na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na 28 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila.

Prema riječima glasnogovornica Tužilaštva KS Azre Bavčić, u toku današnje akcije dosad je oduzeta određena dokumentacija, određena količina novca i skupocjeni nakit, privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Inače akcijom kodnog naziva “Start” obuhvaćeno je više od deset pravnih i fizičkih osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i za zloupotrebe u višemilijunskim iznosima.

Prema njenim riječima Općinski sud u Sarajevu potvrdio je, u odvojenom predmetu, optužnicu Tužilaštva KS protiv Ibrahima Hažibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. Tereti se da je od 2020. do 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Inače, kako je naglasila, postupajući tužilac za glavni pretres predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing