Misa za žrtve partizanskih zločina slavit će se u bleiburškoj crkvi svetog Petra i Pavla

Misa za žrtve partizanskih zločina slavit će se u bleiburškoj crkvi svetog Petra i Pavla

Misa za sve žrtve Bleiburga i križnih putova na završetku II. svjetskog rata slavit će se 12. svibnja u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Bleiburgu.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, u suradnji s Hrvatskom katoličkom misijom u Klagenfurtu i Župom Bleiburg obavještava kako će se misa slaviti s početkom u 18 sati, a predvodit će ju fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu.

Na misi će pjevati zbor Župe Gospe od zdravlja iz Splita, a asistirati franjevački bogoslovi također iz Splita. Prije mise, s početkom u 17.15, molit će se krunica.

Pozivaju se vjernici hrvatskih katoličkih misija iz Austrije i susjednih zemalja da se uključe u to molitveno spomen-slavlje za sve poratne žrtve hrvatskog naroda, a veće skupine hodočasnika moli se da svoje sudjelovanje prijave putem elektroničke pošte ([email protected]) do 10. svibnja 2023. Svećenici su pozvani ponijeti albu i štolu bijele boje.

Misu iz Bleiburga izravno će, javlja IKA, prenositi Laudato televizija, Radiotelevizija Herceg-Bosne i Hrvatski katolički radio.

U subotu, 13. svibnja, u 9,30 sati održat će se komemoracija za žrtve Blajburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda kod Središnjeg križa na zagrebačkom Mirogoju, gdje će državno izaslanstvo predvođeno predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem položiti vijence i zapaliti svijeće. Potom će glavni tajnik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Krunoslav Novak izmoliti molitvu, a imam Medžlisa Islamske zajednice Zagreb Halid ef. Dolić dovu. Organizator komemoracije je PBV, a HBK suorganizator u liturgijskom dijelu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing