HDZ 1990: Opasno manipuliranje poginulim braniteljima

HDZ 1990: Opasno manipuliranje poginulim braniteljima

OO HDZ-a 1990 Prozor-Rama uputio je priopćenje za javnost u svezi napisa na lokalnom portalu u kojem upozorava na opasno manipuliranje braniteljima. 

U jednom tekstu, nedavno objavljenom na portalu „www.rama-prozor.info“ , njegov autor, potpisan kao Ivan Filipović, grubo se poigrao imenima i fotografijama poginulih ramskih branitelja. Bezdušno ih je stavio u kontekst njegove dugogodišnje privatne borbe za politički stav.

Iako je članak uglavnom lupetanje bez ikakvog smisla, treba iz njega izvući ono što je najviše bitno.

Manje je bitno to što potpisani autor  vrlo podlo, neuko i zlonamjerno komentira i prekraja povijesne činjenice. U nekoliko rečenica popljuvao je sve znanstvene radove na jednu povijesno važnu temu. Manje je bitno i to što tako izokrenute stavove koristi za  pljuvanje svojih usporedbi sa aktualnom političkom situacijom u našoj općini. Nije nebitno to što bolesni politički stav potpisanog autora slijedi  veoma malo istomišljenika.

Ali, veoma bitno je kako potpisani autor članka sebi daje za pravo biti zastupnik poginulim braniteljima. Otkud mu to pravo?!  Je li ikada preko svojih brojnih fiktivnih projekata pomogao obitelji poginulog branitelja, ili pak zapalio svijeću na grobu poginulog branitelja kojega sada privatno politički koristi i imenuje? Ne vjerujemo da ga je netko ovlastio da imena poginulih branitelja koristi tako olako, u člancima punim mržnje. On njihova imena piše bez ustručavanja, njihova imena stavlja pored podlih i lažnih povijesnih tvrdnji, njihova imena ugrađuje u svoje privatne političke stavove.

To nikako nije dobro. To je zapravo zlo.

O moralnim i inim vrijednostima potpisanog autora moglo bi se dosta toga reći. I opet, sve to u stranu, ali zašto zloupotrebljavati poginule, zašto njima manipulirati? Ili se odgovor može naći u pitanju:  Nije li ovo skretanje pažnje sa izdajničkog odnosa koji prema braniteljima danas iskazuju njegovi politički šefovi, njegovi idoli, za čije vladavine se u zatvor strpaše brojni branitelji, čak zapovjednici HVO-a.

Valjda je cilj skrenuti pozornost sa takvih. Ponavljamo, to je to zlo.

OO HDZ 1990 Prozor – Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar