HDZ 1990 Prozor-Rama: Grubešina prljava kampanja

HDZ 1990 Prozor-Rama: Grubešina prljava kampanja

HDZ 1990 Prozor-Rama (Devedesetka)  uputila je priopćenje za javnost u kojem stoji:

U pravno neuređenoj državi kakva je BiH, postaviti profesora latinskog jezika na mjesto ministra pravde vrhunsko je licemjerstvo i bezobrazluk. Mislili smo da je tzv. funkcionalna pamet nestala s lica zemlje i da se danas traži iskustvo i formalna izobrazba, nažalost nije tako. Nekad si trebao biti odan piću, partiji i narodu. Danas se traži slijepa poslušnost i odanost Velikom vođi i njegovoj politici.

I danas se u Rami prepričava anegdota. Drugovi su pitali jednog aktivistu sto bi on želio raditi. Veli drug: želio biti sudac! Ne može – rekoše mu – nepismen si. Neću ja pisati, ja ću dijelit pravdu, a Ružica je pismena pa neka ona piše, branio se drug. Ružica je, naime, bila sudska daktilografkinja.

U Rami se tradicija nastavlja, pravno nepismen lik zasjeo je u fotelju ministra pravde BiH, pa bi želio dijeliti pravdu, tko može, tko ne može biti načelnik općine Prozor-Rama.

Rečeni Čovićev ministar tumara Ramom i govori narodu kako će montirati kazneni postupak protiv načelnika općine dr. Joze Ivančevića i tako završiti njegovu političku karijeru. Uhapsit će ga njegovom zaslugom neposredno pred izbore i omogućiti pobjedu Čovićevom kandidatu.

Takve snove sniva Grubeša u vili s olimpijskim bazenom u mostarskom izletištu na Buni. Čovićevom voljom postao je šef HDZ-a u Rami, pa iz Mostara upravlja dezorijentiranom skupinom Ramljaka koji su još vjerni Velikom Vođi i glume političku grupaciju koju imenuje HDZ BiH u općini Prozor-Rama. Tjera ih da ruše načelnika da ga tužakaju i piskaraju kaznene prijave protiv njega. Tako član pastoralnog vijeća Franjevačkog samostana Rama-Šćit, izabran na to mjesto voljom aktualnog Čovićevog gvardijana, svakodnevno piše prijave i širi laži, truje Ramu i odnose među ljudima. Još jedan član pastoralnog vijeća svakodnevno riga gnjusne laži i objede na načelnika, te na časne i sposobne ljude koji ne podržavaju Čovića i njegovu zločinačku politiku.

Očito ulog je velik, radi se o velikim novcima koje EP HZHB plaća općini za potopljeno zemljište. Trošili su oni te novce sve dok Ivančević nije sudskim putem ishodio odluke da se novci plaćaju općini Prozor-Rama i da se troše za potrebe Rame i njenih stanovnika.

Zbog tih novaca Ivančević je Čoviću velika smetnja, pa se naše gore list Josip Grubeša prihvatio prljavog posla montiranja kaznenog progona Joze Ivančevića. U tome neće uspjeti jer za to osim slijepe poslušnosti treba imati pravnog znanja ili će i ovdje po logici druga koji je, iako nepismen, htio biti sudac, na scenu stupiti pravno pismeni pomoćnici Čovićevog ministra Grubeše.

Poštovani građani Rame na vama je da se odlučite za Ramu ili za Čovića koji bi htio trošiti vaše novce na štetu Rame i Ramljaka.

 

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar