HDZ 1990 pružio podršku zdravstvenim djelatnicima

HDZ 1990 pružio podršku zdravstvenim djelatnicima

Iako se zdravstveni djelatnici pružanjem visokokvalitetne skrbi, tretmana i njega pacijentima nalaze na čelu reakcije na COVID-19 te brojne druge bolesti, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije kontinuirano njeguje maćehinski odnos prema zdravstvenim djelatnicima.

 

Zbog 18 mjeseci “zavlačenja” oko potpisivanja kolektivnog ugovor o pravima i obvezama zaposlenika i poslodavaca u oblasti zdravstva s Vladom HNŽ-a, oko 2400 zdravstvenih djelatnika sutra (10. prosinca u 08.00) započinje generalni štrajk do ispunjenja zahtjeva.

 

Svjedoci smo kako je opremljenost zdravstvenog sustava od iznimne važnosti, no iznad toga je ljudski faktor odnosno upravo radna snaga u zdravstvu koja je spremna reagirati u izvanrednim situacijama te koja je trenutno najviše na udaru. Zbog toga je potrebno stalno ulagati u ljudske resurse u zdravstvu i osigurati im prava koja im pripadaju.

 

Shodno navedenom pozivamo Vladu Hercegovačko-neretvanske županije da žurno pronađe rješenje temeljem kojeg zdravstveni djelatnici neće svoja prava tražiti na ulici nego će nastaviti raditi častan posao spašavanja naših života.

 

Također, pozivamo Vladu da ne pravi razliku među zdravstvenim djelatnicima, jer kada nam treba zdravstvena usluga svi su nam jednako bitni, doktori, medicinske sestre i svo osoblje koje radi u zdravstvenim ustanovama.

 

HDZ 1990

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing