Štrajk u zdravstvu HNŽ-a!

Štrajk u zdravstvu HNŽ-a!

Reprezentativni Nezavisni sindikat Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ stupili su u generalni štrajk, javlja bljesak.info.

Naime, iako je Vlada HNŽ-a pozvala sindikaliste da ne kreću u štrajk, oni su ostali pri svome.

”Ministarstvo zdravstva nam šalje akt u kojem za petak predviđa početak pregovora, s tim da prije toga moramo potpisati jedan protokol o tijeku pregovora u kojem piše da ćemo obustaviti štrajk dok traju pregovori. A zakazali su pregovore dan poslije početka štrajka, mi bi morali u tom slučaju odgoditi štrajk, odnosno zaustaviti ga”, rekao je za Bljesak.info Dalibor Vuković iz Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika HNŽ.

Dodao je da je u protokolu navedeno, da će sukladno Zakonu, što je davno poslan u sedmom mjesecu od naše strane, pokrenuti inicijativu i da će trajati 45 dana, plus da iza 45 dana pregovora, ako se ne postigne sporazum nastaviti pregovarati o daljim pregovorima i kako će oni teći.

”Šta je vlada ponudila – ništa. Ono što je samo njima u interesu – prekinite štrajk a mi ćemo pregovarati do kad hoćemo. Takav ignorantski i bezobrazan odnos i premijera i ministarstva zdravstva mi ne prihvaćamo”, kaže Vuković.

Sindikalisti su ranije pozvali ministra zdravstva Gorana Opsenicu da podnese ostavku.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar