HDZ BiH i SDP “peru ruke” od Aluminija

HDZ BiH i SDP “peru ruke” od Aluminija

Nastavlja se „pranje ruku“ od mostarskog Aluminija. Prvo je mostarski HDZ napisao da je kolaps Aluminija nastupio u vrijeme „platforme“, pa im SDP braneći platformašku vlast odgovara priopćenjem u kojem kažu da je količina lopovluka HDZ-a u Aluminiju toliko brutalna da su ugasili giganta i tisuću radnika ostavili bez posla

Oba priopćenja prenosimo u cijelosti:

Socijaldemokratska partija BiH, zbog interesa javnosti, želi reagirati na brutalne laži Gradskog odbora HDZ Mostar, kada je u pitanju slučaj Aluminij, jer se radi o jasnoj potrebi da se odbrani kriminal vlastitih kadrova koji su redom uništavali gigante Hercegovine.

Naravno, nismo ni očekivali da će proraditi savjest kod HDZ, jer je to previše očekivati od nekoga tko se ovako bezobzirno igra s ljudima.

Gospodo iz HDZ, razmjere Vaše pljačke u Aluminiju najbolje se vide u izvješću Financijske policije iz 2015. godine i teško da se možete oprati providnim lažima.

Izvješće Financijske policije iz 2015. godine o kriminalu koji se odvijao u Aluminiju Mostar, argumentirano otkriva kako je gramzljivost vaših stranačkih uzdanica i korištenje resursa poduzeća u privatne svrhe za osobnu korist i stjecanje vrijedne imovine, ali i kupovanje najluksuznijih stvari, samo dio golemog kriminala koji se odvijao u tom poduzeću.

Nažalost, politički kontrolirano pravosuđe je suučesnik u vašem uništavanju Aluminija, jer je svojom šutnjom i nedjelovanjem, faktički, omogućilo da Vi svoj plan gašenja Aluminija provedete u djelo.

Također, vrlo je važno naglasiti da platforma nije bila u Aluminiju od 2010., već od 2013. godine, kad je potpisan Aneks 8 i time prvi put Vlada u poslijeratnoj povijesti  ušla u vlasništvo Aluminija. Za vašu informaciju, tada smo preuzeli Aluminij sa 235 milijuna KM duga, a isti predali sa 226 milijuna KM.
Dug struje je tada bio 120 milijuna, a danas 298 milijuna KM.

Nažalost, odlukom SDA da Vam vrate Aluminij u stranačke ruke scenarij raspada je bio neminovan, jer je Aluminij jedino mogao spasiti profesionalan i pošten pristup, koji je vama od nastanka stranke bio potpuno stran.

U razdoblju Vlade SDP-a, vrijednost dionice se vratila na 1.000 KM i sa tom cijenom se trgovalo tri mjeseca na burzi. Prosječna cijena je bila 980 KM u transakcijama, a onda ste došli vi kao spašavatelji i ugasili svjetlo.

Količina vašeg lopovluka je bila toliko brutalna da ste ugasili giganta i tisuću radnika ostavili bez perspektive.

Na kraju, jedino gore od onoga što ste uradili pljačkanjem Aluminija je varanje radnika kriznim stožerom, koji nije ništa drugo, nego paravan za uništavanje dokumentacije, kako bi se sakrio višedesetljetni lopovluk, navode iz SDP-a BiH.

Dan ranije priopćenje je uputio GO HDZ BiH Mostar u kojem kažem da su iz SDP-a BiH – poticatelji destabilizacije i sukoba

Poticatelji destabilizacije i sukoba, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, u još jednom navratu zapaljive retorike i političke neodgovornosti, kroz svoju je Županijsku organizaciju HNŽ-a pozvala na rušenje uspostavljenog konstruktivnog dijaloga Kriznog odbora Aluminija d.d. koji intenzivno radi na stabilizaciji navedenog poduzeća. 

‘’Važno je napomenuti da je po odlasku uprave 2009. godine, poslovanje Aluminija zaključeno sa 94 000 000 KM u plusu, dok je platformaška uprava SDP-a, SDA, HSP-a i NSRZB-a u razdoblju od 2011. do 2015. godine nanijela nepopravljivu štetu i zaključila poslovanje s 310 000 000 KM u minusu, što je zacementiralo posljedice od kojih se Aluminij nikada nije uspio oporaviti. Nakon odlaska platformaške uprave, Aluminij je, noseći se sa ogromnim obavezama iz prethodnih godina, ipak ostvarivao trostruko manji gubitak, ali osakaćen prethodnim krađama za vrijeme platforme, čiji je istaknuti član SDP i bio, se nije uspio izboriti za vlastitu opstojnost.’’

‘’Osuđujemo sve zlonamjerne i neumjesne istupe onih koji kroz svoj politički angažman pokušavaju naštetiti radnicima i poduzeću Aluminij d.d. Ne očekujemo da će se oni koji s margine promatraju zajedničke napore Kriznog odbora na osiguravanju sigurne budućnosti radnika, njihovih obitelji i svih zahvaćenih stanjem u Aluminiju, suzdržati od napada i omalovažavanja pokušaja za unaprjeđenje stanja u poduzeću Aluminij d.d.’’

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine ostaje ustrajna u naporima za pomoć u osiguravanjem postojanih i perspektivnih prilika koje će dugoročno osigurati radna mjesta i budućnost radnika u Aluminiju. 

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar napominje da SDP BiH licemjerno zaboravlja da su upravo oni jedan od glavnih i besramnih krivaca za današnju tešku situaciju u kojoj se našao Aluminij i koja se sada pokušava na sve moguće načine sanirati, naveo je GO HDZ-a BiH Mostar

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar