HDZ i Most nastavljaju pregovore u središnjici HDZ-a

HDZ i Most nastavljaju pregovore u središnjici HDZ-a

HDZ i Most i danas nastavljaju pregovore oko sastavljanja nove vlade. Pregovori počinju u središnjici HDZ-a u 15 sati.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je danas kako vjeruje da pregovori s Mostom idu prema finalizaciji te da će na konzultacijama kod predsjednice Republike imati dovoljan broj potpisa, a na konstituirajućoj sjednici Sabora 14. listopada i novu vladu. Da su pregovori s Mostom pri kraju smatra i HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić, koji ocjenjuje da će današnji sastanak kratko trajati. “Nastavljaju se pregovori, sve ide u dobrom smjeru”, izjavio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas kako je u pregovorima s Mostom “sve na stolu”, a na pitanje novinara kako tumači nagađanja da u Mostu dvoje hoće li tražiti četiri ministarstva ili predsjednika Sabora, kratko je odgovorio: “Pitajte njih”. Upitan o ustroju vlade i zahtjevu Mosta za “vertikalnim kadroviranjem”, u utorak je ponovio kako se zalaže da vlada bude zajednička i jedinstvena, odnosno da ministri ne budu u “izoliranim odjelima”, već djeluju kao kolegij na vladi. “Isto tako, to može biti i na razini ministarstava. Ne vidim problema u suradnji ljudi koji vode ministarstva na čelnim  dužnostima, bilo da su iz HDZ-a ili Mosta”, rekao je.

Čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov izrazili su sinoćuvjerenje da će do ponedjeljka, kada predsjednica ima novi krug konzultacija, završiti pregovore te dobiti njezino povjerenje za sastavljanje vlade. Petrov je također rekao kako im je načelno prihvatljiv HDZ-ov prijedlog o četiri potpredsjednika Vlade, a Plenković je kazao kako je HDZ-u mjesto predsjednika Sabora važno.

hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar