HERCEGOVA PREDIZBORNA STOJA: Hoće li za HDZ i SDA glasovati oni koji preko devet godina čekaju posao u HNŽ-u

HERCEGOVA PREDIZBORNA STOJA: Hoće li za HDZ i SDA glasovati oni koji preko devet godina čekaju posao u HNŽ-u

HNŽ broji u srpnju 27 tisuća i 703 nezaposlena. Od tog broja nezaposlenih fakultetski obrazovanih ima dovoljno za naseliti jednu solidnu općinu. Brojni su čekajući posao na birou posijedili. 

U ukupnom broju na posao čeka do godinu dana 6.352 osobe ili 22,9 posto, a preko 9 godina čeka njih 8.035 ili 29,0 posto. U evidenciji nezaposlenih, osobe do 30 godina starosti čine 23,7 posto (6.561 osoba), a svaka treća osoba u evidenciji je stara preko 50 godina (9.567 ili 34,5 posto).

Pravnici, ekonomisti, inženjeri, profesori, svi oni će, umjesto posla i budućnosti dobiti predizbornu stoju. Vlada HNŽ-a očito računa da će jeftinim potezima izvući mase na izbore, ne računajući da nezaposleni znaju da je ovo stoja kojom se legalno pokušava kupiti glas.

“Na sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je usvojila Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNŽ u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene u iznosu od 2.722.500,00 KM”, hvali se Vlada priopćenjem.

“Vlada je razmotrila cjelokupnu situaciju zbivanja u našoj zemlji, te potaknuta globalnom krizom koja nije izostavila ni naše podneblje odlučila je pronaći mogućnost potpore nezaposlenima, odnosno osobama koje su evidentirane u Službi za zapošljavanje HNŽ. Ovom Odlukom nezaposlenima koji su u evidenciji Službe za zapošljavanje HNŽ osigurana je jednokratna pomoć –potpora u iznosu od 100 KM po osobi”.

Treba kazati da su 100 km po biraču plaćali nekoć Lijanovići. HDZ i partnerski SDA su tu praksu provukli kroz institucije i nazvali je “pomoć”, a zapravo je to i dalje predizborna stoja. U suprotnom ta bi ta takozvana pomoć bila isplaćena i lani, i preklani.

Izvor: hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing