Hirscher do 3. krune zaredom: Zubčić 15., Ivica Kostelić 18.

Hirscher do 3. krune zaredom: Zubčić 15., Ivica Kostelić 18.

Na sedmom izdanju muške utrke Snow Queen pred oko 15.000 gledatelja na zagrebačkom Sljemenu slavio je Austrijanac Marcel Hirscher kome je to treće slavlje u nizu na stazi iznad Zagreba.

Mjesto na postolju osvojili su i Nijemac Felix Neureuther s 81 stotinkom zaostatka te Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag sa sekundom i četiri stotinke slabijim vremenom od pobjednika. 

Na četvrtom slalomu sezone, te prvoj utrci skijaša u 2015. godini nastupilo je i šest hrvatskih skijaša, a najbolji je plasman ostvario Filip Zubčić koji je nakon sjajnog 22. mjesta iz prve vožnje sa startnim brojem 57, na kraju završio na 15. mjestu sa zaostatkom od tri sekunde i deset stotinki. 

Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio 24., a na kraju je zauzeo 18. mjesto s četiri sekunde i 15 stotinki slabijim vremenom od Hirschera. 

Natko Zrnčić-Dim je prvu vožnju završio kao 39., a drugi 'lauf' mu je 'pobjegao' za 70 stotinki. Elias Kolega bio je48. dok je Istok Rodeš 49. od ukupno 50 skijaša koji su završili prvu vožnju. 

Odličan je ovo rezultat za Hrvatsku koja po prvi put u povijesti ima dva skijaša među prvih 20

Hirscheru je ovo 15. pobjeda u slalomu, koliko ima i Ivica Kostelić, a ovim je slavljem postao i Austrijanac s najvećim brojem slalomskih pobjeda u povijesti. S tri pobjede u nizu na sljemenskom brdu Hirscher je pretekao sunarodnjake Marija Matta i Bennyja Raicha koji su ostali na 14 pobjeda.

Ovo mu je 28. pobjeda u Svjetskom kupu, gdje je ipreuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Uoči početka utrke održana je minuta šutnje za dvojicu američkih skijaša koji su u ponedjeljak poginuli u lavini u Austriji, američka zastava u ciljnoj ravnini spuštena je na pola koplja, dok su američki skijaši oko ruku nosili crne vrpce u znak žalosti
 

 

Sjajni Filip Zubčić na neki je način 'ukrao show' Ivici Kosteliću koji je pak ponovio kako se nada da mu ovo nije zadnji nastup na 'njegovom brdu'.

Nadamo se kako ćemo'profesora Ivicu' vidjeti i sljedeće godine te kako će mladi Zubčić nastaviti s odličnim izvedbama ove sezone. 
24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar