HKD Napredak održava Skupštinu pod motom “OSTAJTE OVDJE”

HKD Napredak održava Skupštinu pod motom “OSTAJTE OVDJE”

Hrvatsko kulturno društvo Napredak održat će u subotu, 24. rujna 2016. godine s početkom u 11 sati u Velikoj dvorani sarajevske općine Stari grad 63. Glavnu Skupštinu- Pod motom OSTAJTE OVDJE !

Skupštini će uz zastupnike nazočiti i gosti iz javnog i kulturnog života koji prate rad Napretka. Otvorit će je predsjednik HKD Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić, s naglaskom na značaj i ulogu Napretka u životu svakog pojedinca i društva, a  prezentirat će i rezultate rada za 2015. godinu, koji obuhvaćaju rad Središnjice i podružnica.

Zastupnici iz 63. Napretkove podružnice iz Bosne i Hercegovine i inozemstva birat će predsjednika i dopredsjednike Društva, te članove Središnje uprave, Nadzornog odbora i Stegovnog suda.

Poslije Skupštine, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u 18 sati održat će se sveta misa koju će predvoditi mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, a u 20 sati večera u Napretkovom domu na Trebeviću.

HKD Napredak utemeljen je 1902 godine. Član je UN-ovih nevladinih udruženja i punopravni  član Europskog centra za radnička pitanja (EZA. EZA je mreža od više od 60 organizacija iz 20 europskih zemalja koje se oslanjaju na kršćansko-socijalne vrijednosti. Napredak ima više od 20 000 članova u 56 podružnica i 2 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori,Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar