Veso Vegar

Veso Vegar

Mostar – 22. rujna 2016 – Naš bivši kolega, istaknuti novinar i politički analitičar Veso Vegar preminuo je u četvrtak jutro nakon kraće bolesti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar,  gdje se liječio od zloćudne bolesti.

Veso Vegar rođen je u Ljubuškom 1957. godine. U vrijeme demokratskih promjena u BiH, tijekom 90-tih godina, bio je jedan od pokretača i urednika Hercegovačkog tjednika, da bi se tijekom Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini stavio na raspolaganje hrvatskom narodu radeći kao glasnogovornik Hrvatskog vijeća obrane.

Po završetku rata Vegar je s nekolicinom svojih kolega radio kao dopisnik, a potom i šef dopisništva Slobodne Dalmacije u Mostaru. Bilo je to vrijeme kada je  Slobodna Dalmacija bila praktično jedina dnevna novina na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Nešto prije zatvaranja dopisništva u Mostaru i prestankom izlaska Slobodne Dalmacije kao posebnog izdanja za Bosnu i Hercegovinu, Vegar postaje glasnogovornikom HDZ 1990., a reaktiviranjem Hrvatskog Narodnog Sabora vodi Ured za informiranje Glavnog vijeća HNS BiH. Vegar je radio i u konzulatu Republike Hrvatske u Sarajevu te u Uredu predsjednice Federacije BiH. Smrt ga je zatekla na dužnosti uposlenika Ministarstva vanjskih poslova BiH. Javnost u BiH, posebice hrvatska, pamtit će ga kao vrsnog novinara i analitičara političkih zbivanja u BiH.

Vegar je iza sebe ostavio suprugu Mirjanu, kćerku Martinu, te sinove Stjepana i Ivana.

Posmrtna povorka kreće u petak 23. rujna 2016.god. u 14:00 sati ispred mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru, gdje će obitelj primati izraze sućuti od 13:00 sati.

 

M.L.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar