HNK “Rama”: Poraz od prvoplasirane “Čapljine” za kraj polusezone

HNK “Rama”: Poraz od prvoplasirane “Čapljine” za kraj polusezone

HNK “Rama” ugostio je ekipu iz HNK “Čapljina”. Utakmica je završila rezultatom 1:3. Prvoplasirani gosti iz Čapljine ipak su bili bolji na gostujućem terenu u Rami.

“Rama” je u utakmicu s prvoplasiranom “Čapljinom” (31 bod) ušla na šestom mjestu sa 16 bodova. Ramski nogometaši odlično otvaraju prvi dio utakmice što rezultira prvim pogotkom već u 23 minuti. Za vodstvo “Rame” od 1:0 pogađa Mario Budimir. Iako prvoplasirana, “Čapljina” u nastavku prvog poluvremena uz nešto lošiju igru i početničke greške nije uspjela realizirati pogodak.

Ekipe na odmor odlaze s rezultatom 1:0 u korist “Rame”

“Čapljina” je dobro iskoristila odmor te se već u 48. minuti vraća u igru, Ljubić Dario postiže gol za 1:1. U nastavku “Čapljina” bolja, opravdava poziciju na prvom mjestu tabele u grupi Jug. Akcija u drugom vremenu uglavnom pred golom “Rame”, ali uz nekoliko odličnih prilika i udaraca na okvir gola gostiju iz Čapljine.

“Rama” u nastavku polako gubi koncentraciju i gosti u 66. minuti povećavaju na 1:2 drugim golom Darija Ljubića. Za pobjedu i konačni rezultat od 1:3 u 75. minuti za “Čapljinu” pogodak postiže Marsel Mace.

Bila je ovo utakmica posljednjeg 13. kola u 2. ligi FBiH – Jug. “Rama” tako ovu sezonu završava na samoj sredini tabele grupe Jug u Drugoj ligi Federacije BiH.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar