Pretežno oblačan vikend uz slabu kišu, temperatura do 18°C

Pretežno oblačan vikend uz slabu kišu, temperatura do 18°C

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Po kotlinama ima dosta magle. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti dugotrajne magle ili niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac 0; Ivan-sedlo 1; Banja Luka, Sarajevo i Srebrenica 2; Gradačac i Tuzla 4; Bijeljina, Bugojno i Doboj 5; Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 6; Bihać, Bjelašnica i Grude 7; Livno 8; Mostar i Trebinje 10; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

Subota 13.11. 2021.

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša na zapadu i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i u Hercegovini. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, jugu zemlje do 18°C.

Nedjelja 14.11. 2021.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Vjetar slab južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

Ponedjeljak 15.11. 2021.

U Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

Stanje na cestama 12. 11. 2021.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno izdvajamo dionice uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču. Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a i dalje upozoravamo na opasnost od mogućih odrona i klizišta, te savjetujemo oprezniju vožnju.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar