TOMISLAVGRAD: U cisternoj prevozio cigare u vrijednosti preko milijun maraka

TOMISLAVGRAD: U cisternoj prevozio cigare u vrijednosti preko milijun maraka

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) su u nastavku operative akcije kodnog naziva ”23” od 19.07.2021. godine, u kojoj je prilikom pretresa priključnog vozila-cisterne, namijenjenog za prievoz plina pronađena i privremeno oduzeta velika količina cigareta, u vrijednosti 1.300.000,00 maraka, 11. studenoga 2021. godine slobode lišili jedno lice, koje je označeno kao organizator.

Lice je zaustavljeno u večernjim satima, 11. studenoga 2021. godine, na području Tomislavgrada, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske uprave Tomislavgrad, nakon čega je na dalju nadležnost predato policijskim službenicima SIPA-e.

Lice je lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinilo kaznena djela “Organizirani kriminal” iz člana 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s kaznenim djelom “Neovlašteni promet akciznih proizvoda” iz člana 210.a Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA-e na dalju nadležnost, uz dopunu izvještaja o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju biti predato Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing