HNŽ: Održan štrajk upozorenja  u osnovnim školama

HNŽ: Održan štrajk upozorenja u osnovnim školama

Štrajk upozorenja u svim osnovnim školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održan je jutros prvi školski sat prve smjene, a održat će se i prvi sat druge smjene.

Sindikat učitelja traži donošenje i usklađivanje koeficijenata i potpisivanje kolektivnog ugovora, potom donošenje zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, donošenje pedagoških standarda i normativa, isplatu tužbi po pravomoćnim presudama, te vraćanje isplate porodiljama na 100 posto, potvrdio je Feni predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš.

Također, traže da se djelatnicima koji rade na određeno do 30. lipnja 2018. godine omogući godišnji odmor kako bi mogli ostvariti pravo na regres.    Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune, Lauš kaže kako će biti primorani koristiti sve zakonom predviđene mjere, uključujući prosvjede i generalni štrajk. Podsjećamo, u srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ponedjeljak je održan  štrajk upozorenja. Štrajk je održan za vrijeme prvog školskog sata u prvoj i drugoj smjeni.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar