• Kamo nakon završene srednje škole?
  • Kamo nakon završene srednje škole?
  • Kamo nakon završene srednje škole?
  • Kamo nakon završene srednje škole?
  • Kamo nakon završene srednje škole?
  • Kamo nakon završene srednje škole?
  • Kamo nakon završene srednje škole?

Kamo nakon završene srednje škole?

U petak, 11. svibnja 2018. godine maturanti Srednje škole Prozor školske 2017./2018. godine proslavljaju maturu. Nastava za njih završava  23. svibnja, a nakon toga su pripreme i polaganje mature.

U ovoj školskoj godini 96 maturanata  koji su raspoređeni u 4 razredna odjela: bravari i vodoinstalateri raspoređeni su u jedan kombinirani odjel sa ukupno 24 učenika, 26 učenika ekonomske struke, 23 gimnazijalca i 23 učenika  ekonomske struke- prodavači.

Razgovarali smo sa nekoliko učenika strukovnih trogodišnjih zanimanja o obrazovanju u Srednjoj školi Prozor te o planovima nakon dobivanja završne svjedodžbe odnosno srednjoškolske diplome.

U razgovoru sa vodoinstalaterima  Jozom Jeličićem, Tadijom Čuljak i Miškom  Zelićem došli smo do njihovog  osvrta na obrazovanje te o planovima nakon stjecanja zanimanja: Kroz ove tri godine smo dosta toga naučili u našem zanimanju. Zadnju godinu dobili smo nove prostorije za praksu. Zahvaljujući našem razredniku prof. Nikoli Iviću i drugim profesorima izlazimo iz škole zadovoljni  sa dosta solidnim znanjem u zanimanju vodoinstalater.

Kamo nakon završene škole?

Rado bismo radili u svom zanimanju u našoj općini. Stanje u državi, a i u našoj općini je takvo da se moramo snalaziti i ići tražiti posao u inozemstvu. Ovaj naš natpis na majicama dovoljno govori „Angela, eto me!“ Naša Rama je lijepa i teško je iz  nje otići, ali se od ljepote ne živi.  Zahvaljujemo se našim roditeljima, profesorima i svima koji su pomogli u našem obrazovanju.- kazali su vodoinstalateri Jozo, Tadija i Miško.

Iz Srednje škole Prozor izlazi još jedna generacija prodavača.  Evo što su nam rekli oni o obrazovanju i planovima nakon dobivanja završne svjedodžbe.

Maturantica Ana Uložnik nam je kazala: Kroz ove tri godine dosta toga sam naučila u svom zanimanju prodavača. Zato bih se  željela zaposliti  u svojoj struci. Najprije bih radila kao trgovac, a kada steknem određeno radno iskustvo želim se baviti trgovinom i turizmom na našem lijepom Ramskom jezeru.  Sanjam da će jednog dana ova naša Rama biti velika turistička destinacija i da će biti posla za sve nas. Sanjam o ljepoti života u našoj prekrasnoj Rami. Ako ne uspijem u svojoj prvoj nakani morat ću otići iz Rame za koricom kruha kao i brojni drugi koji su već morali otići.

Josipa Jakovljević  maturantica zanimanja prodavač je također  podijelila svoje mišljenje s nama: Tijekom svog obrazovanja za zanimanje prodavač stekla sam veliko znanje. Nakon dobivanja završne svjedodžbe željela bih ostati ovdje i raditi ono što sam završila. Nažalost, kako je stanje sada teško će to biti ostvarivo. Stoga razmišljam otići u inozemstvo te potražiti odgovarajući posao. Na kraju svog obrazovanja želim se zahvaliti najprije svojoj majci koja se sama brinula za nas šestero nakon očeve smrti te bratu i sestrama što su nakon zapošljavanja pomagali cijeloj obitelji. Također se  zahvaljujem profesorima, jer su nam pomogli u stjecanju znanja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar