HNŽ: Stranke pred novinarima različito o istim željama

HNŽ: Stranke pred novinarima različito o istim željama

Na današnjem sastanku županijskih predstavnika HDZ-a BiH, DF-a i SDA dogovoreno je da će u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ostati 11 ministarstava.

Iznošenje liste želja od novinara su pokušali skriti predstavnici HDZ-a BiH i DF-a, ali ih je čelnik županijskog odbora SDA, koji je kasnio na susret s medijima, pa nije čuo što su prvotno rekli, izložio neugodnostima.

Iako su predsjednici županijskih odbora HDZ-a BiH i DF-a, Rafael Gagro i Ružica Burić, novinarima rekli kako ništa nije dogovoreno te da nema nekih detalja niti se razgovaralo o brojkama, predsjednik županijskog odbora SDA, Salko Sokolović, rekao je kako su iznesene liste želja.

Predsjednica Demokratske fronte rekla je kako nisu željeli izlaziti s brojkama u zahtjevu te da će biti sve dogovoreno na sljedećem sastanku, kolega iz SDA ju je demantirao.

''Demokratska fronta tražila je tri ministarstva. HDZ im je ponudio jedno. SDA misli da im treba dati dva'', rekao je Sokolović i dodao kako je, uz nemijenjanje broja ministarstava, bilo govora da se obustavi upošljavanje u županijskim institucijama.

Gagro je novinarima rekao kako HDZ BiH, kao izborni pobjednik u ovoj županiji, još uvijek nije govorio o imenima za mandatara vlade te da su informacije u medijima, istaknuvši pri tome Večernji list, obične špekulacije.

''O svemu smo raspravljali. Zaključili smo kako ne može biti osam ministarstava, pa će ih biti 11. Nismo raspoređivali ministarstva. Bit će kao i do sada'', rekao je Gagro i istaknuo kako nije bilo iznošenja želja.

Burić je rekla kako je sastanak bio konstruktivan na tragu da će sljedeći, koji bi trebao biti održan u ponedjeljak, donijeti konačan dogovor.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar