Hoće li BiH ostati bez dvije milijarde KM

Hoće li BiH ostati bez dvije milijarde KM

Dokument konkretnih reformi u Bosni i Hercegovini preduvjet je sudjelovanja u Planu rasta za Zapadni Balkan. Sve zemlje su ovaj strateški dokument već predale, osim BiH.

Rok je kraj travnja, a nepoštovanje roka pokazalo bi samo da i ono što se samo nudi, nesposobnošću ili namjernim opstrukcijama nositelji vlasti u Bosni i Hercegovini nisu u stanju realizirati. Posljedice bi, naravno, najviše osjetili građani, piše BHRT.

“To će osjetiti cijelo društvo, ali to bi trebao biti povod da društvo traži dijalog i kompromis, jer su to osnovna pravila kompromisa, nekome nešto ponuditi da bi dobio.

Ključno je pitanje tko je kome šta ponudio”, istaknuo je zastupnik u Bundestagu Josip Juratović

Kada je riječ o nemogućnosti usaglašavanja reformi, prethodno je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac naveo da određena pitanja, koja su u ustavnoj nadležnosti Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, ne mogu biti prenesena na državnu razinu pod plaštom ambicioznosti prema Europskoj uniji.

Dvije milijarde maraka, ukoliko ih BiH na kraju uspije povući, mogu pomoći svim segmentima gospodarstva u Bosni i Hercegovini, utjecati na ekonomski rast, uključujući funkcionalnije institucije i snažniju vladavinu prava.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar