Hoće li djeca u HNŽ-u ponovno u školu ove školske godine

Hoće li djeca u HNŽ-u ponovno u školu ove školske godine

Početak ukidanja mjera zabrane tijekom pandemije koronavirusa pokrenuo je rasprave o tome hoće li se djeca vratiti u školske klupe tijekom ove školske godine.

Prepredsjednik Sindikata osnovnih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku Slavko Lauš je za pogled.ba rekao kako se još uvijek ta opcija ne spominje.

– Mislim da nije realno očekivati da se djeca vrate u školske klupe ove školske godine. Mi već polako počinjemo praviti plan za početak iduće školske godine jer će sigurno trebati ponavljati gradivo koje se sada radi preko online nastave. Ako smo već okrenuti tome, onda je jasno kako se ne razmišlja o povratku u školske klupe – rekao je Lauš.

Dodao je kako u prvom planu sada nisu niti ocjene nego zdravlje djece i moguće posljedice koje ovo stanje može izazvati kod mlađih.

– Nastava se provodi i to je dobro, ali treba znati kako postoji određen broj ljudi koji sebi ne mogu priuštiti da djeca prate online nastavu. Također, ako imate situaciju gdje roditelji s troje ili četvero djece žive u 50-ak četvornih metara stana, onda treba imati razumjevanja i za takvu situaciju. Mnogo je okolnosti koje treba uzeti u obzir i zato kažem kako ocjene nisu u prvom planu. Važno je da djeca izađu iz ovoga zdrava i u rujnu redovito, neopterećeno krenu u novu školsku godinu – poručio je Lauš.

Izrazio je nadu kako će do rujna problem pandemije koronavirusa biti riješen, te kako će učenici i prosvjetni djelatnici uspješno krenuti u novu školsku godinu i nove izazove.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar