Horor film Mamula pobjednik festivala mediteranskog i europskog filma u Trebinju

Horor film Mamula pobjednik festivala mediteranskog i europskog filma u Trebinju

Dodjelom "Zlatnog platana" glumcu Francu Neru u Trebinju je zatvoren Drugi festival mediteranskog i europskog filma.

U ime nagrađenog glumca nagradu je primio Milan Todorović redatelj filma "Mamula" u kojem Nero igra jednu od glavnih uloga.
Todorović je prenio poruku Nera u kojoj izražava žaljenje što nije mogao doći na dodjelu nagrada.

Uručujući nagradu selektor Festivala Peđa Milojević istaknuo je da je obveza svih da se ovaj festival održi i u budućnosti, jer treba znati cijeniti dobro.

– Festival je prije dvije godine imao eksperimentalno izdanje, a ovo drugo izdanje je znak da smo prohodali", rekao je Milojević.
On je ocijenio dobrom namjeru Ministarstva prosvjete i kulture Srpske da osnuje filmski centar, te da bi najlogičnije bilo da sjedište te ustanove bude u Trebinju.

Zatvarajući Festival načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Zoran Milošević rekao je da je Festival filma nesumnjivo obogatio kulturnu ponudu grada, zbog čega je Trebinje opredijeljeno da ovaj projekat i ubuduće podrži.

Tijekom Festivala "Zlatni platan" uručen je i glumici Mileni Dravić, koja je otvorila ovu manifestaciju.

U poteklih sedam dana prikazana su 23 filma iz 15-ak zemalja, a publici su se predstavili glumci Milena Dravić, Željko Kasap i Slavenko Knezović, te redatelji Sanja Živković i Milan Todorović, dok je projekciji filma "Halimin put" prisustvovao scenarista Feđa Isović.

Organizatori Festivala su "Tangram centar" iz Beograda, "Alpe Adria kulturna mreža" iz Beča i trebinjska Javna ustanova "Kulturni centar", a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske i grad Trebinje.

http://bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar