HPD Rama sudjelovao na 14. Memorijalnom susretu planinara Ivica Plazonić

Služenjem sv. mise u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci, jučer je završen 14. Memorijalni susret planinara „Ivica Plazonić“ koji se u organizaciji HPD „Pločno“ i HPD „Malačka“ iz Kaštel Starog održava svake godine.

Susret je započeo u petak, a njegov središnji dio bio je u subotu kada su organizirani usponi na najviši vrh Čvrsnice – Pločno, Veliki Vilinac i Vran planinu.
Kao i prethodnih, i ove godine, susret je bio odlično organiziran i iznimno posjećen.
Preko 600 planinara sudjelovalo je na ovome susretu, među njima i petero članova HPD „Rama“.
Zbog atraktivnosti terena i ranijeg dogovora o usponu na Pločno početkom kolovoza, za rutu uspona izabrana je nedavno trasirana staza Masna Luka – Veliki Vilinac.
Zbog obveza, članovi HPD „Rama“ u kamp u Masnoj luci stigli su u subotu u ranim jutarnjim satima i pridružili se skupini koja je odabrala uspon na Veliki Vilinac.

Među članovima ove skupine bio je i najstariji sudionik 14. Memorijalnog susreta  87 godišnji Ivan.

Ovaj pravac uspona osiguravali su Šimun i Oliver, članovi HGSS-a, stanice Posušje čije je poznavanje terena i iskustvo bilo od velike pomoći. Iako je staza tek nedavno trasirana i prilično zahtjevna, uz povremene stanke, uspon je tekao dobro.
Nakon četiri sata aktivnog hoda, dolazi se na Veliki Vilinac (2118 mnv) s kojega se pruža izvrstan pogled na sve strane. Čabulju, Prenj, Vran, Ljubušu, Radušu i Vranicu u daljini… Nakon odmora i ručka uz preporuku vodiča, smjer povratka je promijenjen, pa se išlo markiranom stazom preko Malog Vilinca do skijališta.

Nakon dolaska u kamp, organizirane su različite aktivnosti i igre planinara i uručenje zahvalnica sudionicima nakon čega je nastavljeno druženje od kasnih večernjih sati.
Na kraju, zahvala domaćinima na odličnoj organizaciji susreta, Oliveru i Šimunu i članovima HPD „Rama“, posebno curama.

Svaki ovakav susret donese novo iskustvo i poznanstva što ni ovaj put nije izostalo. 

Izvor: HPD "Rama"

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar