Hrvate u BiH hapse rehabilitirani četnici i ruske tajne službe

Hrvate u BiH hapse rehabilitirani četnici i ruske tajne službe

General HV-a i saborski zastupnik Željko Glasnović putem svojeg Facebook profila osvrnuo se na aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti.

“Hrvati u BiH nalaze se u epicentru crne rupe koja doseže od šengenske granice do južnog krila NATO-a (Grčka). Taj epicentar disfunkcionalnih država prvenstveno je sastavljen od Kosova, Makedonije i BiH-a. Nezamisliva je anomalija i zločinačka tvorevina kao RS koja inicira uhićenje deset hrvatskih časnika koji su najodgovorniji za obranu i opstanak Hrvata i muslimana bošnjaka u Bosanskoj posavini.

Davno je dokazano da su paravojne postrojbe iz tkz. RS zajedno sa srbiziranom JNA i vikend četnicima iz Srbije počinili više od 90% ratnih zločina na teritoriju BiH. Hrvatska mora odmah pokrenuti sve diplomatske i pravne poluge kako bi oslobodili hrvatske časnike koji se nalaze u pritvoru u Sarajevu.

Šutnja hrvatske diplomacije o velikosrpskim zločinima se ne može opravdati politikom stabilizacije koju na teritoriju BiH sprovodi međunarodna zajednica. Očito je da su ova uhićenja tempirana iz bizantinskih krugova iz Beograda u suradnji s ruskim tajnim službama i rehabilitiranim četnicima.

Podjela teritorija

Ima indicija da je koordiniran dogovor bošnjačkih i srpskih tajnih službi u provedbi etničkog čišćenja hrvatskog naroda. U toku rata su vodili tajne pregovore o razdjeli etnički očišćenoga teritorija.

Kako je moguće da je hrvatska Vlada dopustila poglavlja 23 i 24 za Srbiju umjesto blokiranja svih puteva njezinoj integraciji u EU. Zašto dosad nije riješen problem nestalih civila i vojnika kao prvi preduvjet za ikakvu suradnju sa Srbijom?

Gdje su nestali hrvatski zahtjevi za isplatu izravne ratne odštete od Srbije koji izravno iznose 32 milijarde US$? Zašto nije ispoštovan dogovor o međunarodnoj secesiji SFRJ koja obavezuje Srbiju vratiti sve opljačkane umjetnine odnesene iz kulturnih ustanova i razorenih crkava, cijelu državnu arhivu koja je odnesena u Beograd nakon ulaska opančara u Zagreb 1945.g.?

U ime nacionalnog dostojanstva i nacionalne sigurnosti strogo povjerljivi dokumenti se otvaraju desetljećima nakon povijesnih događaja. Anacionalni kadrovi s Mesićem na čelu hrvatske su dokumente koji se odnose na Domovinski rat dijelili tajnim službama drugih država i “trash” tjednicima.

Trend je nastavljen od 2013. do 2016.g.

Otvaranje arhiva

Vlada Zorana Milanovića otvorila je državnu arhivu istražiteljima iz državnog tužiteljstva BiH, Tako su tisuće potpisanih zapovijedi proizišlih iz četiri zborna područja dospjele u Sarajevo. Prikupljeni dokumenti imaju zadaću falsificiranja povijesti i relativiziranje Domovinskog rata.

Hrvatska vlada mora od Srbije tražiti poništenje srpskog zakona o univerzalnoj jurisdikciji. Moramo iznova izgraditi sustav službi sigurnosti čiji je dosadašnji rad obilježen potpunim amaterizmom.

Ako je politika određivanje državnih prioriteta, prioritet za hrvatsku vladu moraju biti Hrvati u BiH, a ne naš daljnji put u europske integracije. Društveno-ekonomska situacija u BiH je među najgorim u ovom dijelu Europe.

Nezaposlenost doseže do 28%, a među mladima do 62%. BiH preživljava od financijskih injekcija sa Zapada, najviše MMF-a. Reforma pravosuđa postiže minimalan pomak. Neoprostivo je da anacionalne snage isključuju izvandomovinske Hrvate i Hrvate iz BiH.

Hrvatska mora koristiti vlastiti suverenitet. To podrazumijeva određenje vanjsko političkih prioriteta i obaveza prema Hrvatima u BiH i izvandomovinskoj Hrvatskoj.

Ključni problemi je izostanak dekomunizacije u Hrvatskoj i BiH. Sadašnji kadrovi preferiraju karijere, sinekure i bankovne račune, a nisu sposobni rješavati probleme države. Anacionalni kadrovi ne mogu graditi hrvatsku nacionalnu državu, bez koje je upitan opstanak Hrvata u BiH.

Gdje je odgovornost?

Kao saborski zastupnik sam u kontaktu s hrvatskim veleposlanikom u Sarajevu i našim odvjetničkim uredima u inozemstvu koji su spremni reagirati na ovu nepravdu. Treba tražiti odgovornost onih koji su pregovarali sa srpskim pobunjenicima po pitanju njihovih mirovina, a istovremeno sakrivali dosje ranjenika HVO-a po Ministarstvu obrane.

Po Ustavu RH ratno profiterstvo ne zastarijeva. Gdje su dosjei onih koji su prebacivali novce na bankovne račune u inozemstvo dok su se hrvatski bojovnici borili za biološki opstanak svoga naroda u Bosanskoj posavini i na drugim bojištima? Zašto nije objavljena lista menadžerskih kredita, ni imena pripadnika CKSKH i udbaša koji su prebacili milijune dolara na bankovne račune u zemlje zapadne Europe i drugdje prije pada Berlinskog zida?

Zašto u Hrvatskoj ne postoji kazna za izdaju i veleizdaju? Hrvatska i Slovenija su jedine zemlje EU u kojima nisu rasvijetljena ova i druga pitanja. U Hrvatskoj je okončanje pomirbe moguće jedino provedbom lustracije. Potomke žrtava i onih koji su izvršili etnocid, aristocid i najveću pljačku na području istočne Europe nije moguće pomiriti šutnjom i zaboravljanjem prošlosti.

U vrijeme krize ravnodušnost je najveći grijeh. Dante u svom INFERNO rezervira najbolje mjesto u paklu za ovce u ljudskoj koži”, napisao je Glasnović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar