HRVATIN TOMAŠEVIĆ: “Predsjedniče Čoviću, primite me za dvorsku ludu, trebat će Vam!”

HRVATIN TOMAŠEVIĆ: “Predsjedniče Čoviću, primite me za dvorsku ludu, trebat će Vam!”

Eto, kad god sam u pokušaju da skrenem pažnju na sebe, potaknem poučnu raspravu oko pitanja: da li se hrvatski narod, unatoč svojim teškim i velikim zabludama, kako kroz povijest, tako i danas, treba odreći, klanjati pred: kraljem-knezom-banom-liderom i Ludom uz njega?

Piše: Hrvatin Tomašević

Dozvolite, spomenuti ću neke. Kraljevi: Tomislav i luda Demetrije, Petar Krešimir i luda Kuzman, Zvonimir i luda Teodoret! Banovi i državnici: Šubić i luda Kondrad, Zrinski i luda Kapistran, Erdedi i luda Venancije! Demokrati: Lider i luda Dvokoličar! Sve Lude su bile vjerni mužeki naroda Hrvatskog i kao takvi, puzajućim uhljedbenim pravcem, pratili i ljubili stope, potvrđujući svoju vjeru gospodaru…Gospodar, na druženju s vazalima dijeli zaduženja, nek’ Vas ne brinu oni manje sretni.

Ilustracija: Bit će svi novi ljudi u županijskoj i federalnoj vladi…

Predmet: zamolba za prijem na dvor, na poslovima dvorske Lude

U izuzetno teškim vremenima, potrebni su časni ljudi! Čast podrazumijeva: hrabrost-dužnost- poniznost-posvećenost nacionalnom interesu…ZNA SE da naš čovik-rodjak-kum to imade! Dakle, što nam kazuje naša slavna povijest: od vlade do vlade, od parlamenta do skupštine, od vijeća do sabora, od središnjice do ministarstva, sve provjereni kadrovi prodani svojoj strasti, da služe jednog i jedinog! Svi, ipak s nedostatkom, opet velike neznalice u stvaranju politike nacionalne strategije! Hrvatski narod namjerio se na državu: bez prava i pravde, na impotentnu demokraciju nesposobnu za nove političke ideje, bez poznavanja jezika-pisma-kulture-medija, no, nije se odrekao dvora na kojem stoluje Njegovo Visočanstvo Lider i svita Mu!

Vaše Lidersko Ja, mogao bih još da nabrajam razloga, radi kojih se usudim ponuditi se Dvorskom Ludom Vam biti! Čvrsto držim, kako stotine „vrijednih članova naše zajednice“ ne mogu znati kao jedna pametna Luda. Svi ti: mr-dr-prof-sc-ing-akademici, stvoritelji ništa i ničega, samo potvrđuju Vašu i moju tvrdnju da nisu u stanju ni mišolovke napraviti…Ali što, glasno, znaju rogopadit po svom! Vaše Lidersko Ja, i Vaš pas, i Vaša mica-maca, Vaš bodygard, skloni su da pripišu sebi veliku čast. Toliku, pa da ne viruju Vami, s tom razlikom, da su toliko lukavi, pa mudro šute otemi! Ne hvale se, kao ovi kojima ste dali ponajviše. Ne mogu a da Vas ne podsjetim, kako u povijesti nije zabilježeno da je narod bez kralja i dvorske Lude mu…Sanjam, da me zateknu na dvoru!

Vaše Lidersko Ja, da Vam ne kazujem kako su lude preporoditelji, koji su bezbroj puta potvrdili svoju ljubav spram gospodara! Skladali su, nekad, Njima u čast pjesme! No, danas kad smo u video dobu, Luda bi se osjetila slobodnom, orkestrirano puštati te pjesmuljke, ali i lipe pripovijesti o Vaši velikim djelima, na „našim“ tv-radiskim postajama! Kao potvrdu Vašoj potrebi za poslovima lude, možete se ugledati na europske monarhije…Porastao bi Vam ugled! Jamčim Vam, da više ne bi bili zabrinuti za Vaš europski put…Dapače, dobili bi diplomatske pohvale, zarad Vaše Lude u mojom učinkovitosti…Nitko me, pogotovo od Vaše svite, ne može proglasiti neznalicom-uhljebom, kako se njima ismijavaju po Briselskim koridorima… Čast mi je biti prvakom dvorskih poslova!

Moj naklon u očekivanju radosnog odgovora – S Bobovca Vaš podanik Hrvatin Tomašević.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing