Hrvatska će u četvrtfinalu igrati sa Srbijom

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati sa Srbijom

VELIKA POBJEDA Naši su košarkaši dobili Litvu rezultatom 90-81, čime su osvojili prvo mjesto u svojoj skupini. U noći sa srijede na četvrtak u 3:15 nemojte spavati. Probudite i susjede slobodno, polufinale Igara samo je jedan korak daleko

Prije mjesec i pol dana u Torino je košarkaše na kvalifikacijski turnir ispratila šačica ljudi. U srijedu će ih gledati cijela država, cijela Europa, cijeli svijet – jer se za polufinale OI-ja bore protiv Srbije!
Hrvatska je pobjedom protiv Litve 90-81 osvojila prvo mjesto u skupini B. Izbor je bio prilično jednostavan, poraz bi nas gurnuo naSAD u četvrtfinalu, no tamo smo sad poslali Argentince, dok će Litavci na Australiju, a Španjolci na Francuze. Izabrano društvo, najboljih osam na svijetu, a naša je košarkaška selekcija unutra. Niti godinu dana poslije debakla s Česima na Eurobasketu u Francuskoj.

Tijek utakmice iz minute u minutu pogledajte ovdje…

Protiv Litve nije dobro krenulo. Mantas Kalnietis i Paulius Jankunaspovukli su Litavce do osam koševa viška, a Jonas Mačiulis mogao se pohvaliti da drži Bojana Bogdanovića na nuli.
Igrači iz drugog plana pobrinuli su se da dođemo do egala i bez najboljeg strijelca OI-ja. Luka Babić je opet bio odličan s klupe, aDario Šarić školovao je Sabonisa, Kuzminskasa i ostale pod košem, a i Darko Planinić dao je svoj obol na povratku u egal. Kad jeBogdanović preuzeo, otišli smo do 47-41 na poluvremenu.
Ključan je bio početak treće četvrtine. Kruno Simon dirigirao je napadima, razigrao je Šarića, Bogdanovića i Mira Bilana, a na drugoj strani je Kalnietis ostao na 14 poena iz prvog dijela jer ga je ukrotio Ukić. To isto nije mogao napraviti Mačiulis protiv Bogdanovića, čije vezane trice su nas odvukle na +20 prije posljednje četvrtine.
Do kraja je samo bilo odrađivanje posla. Bogdanović je završio s 22 poena, a Simon s 19 poena, deset skokova i šest asistencija. Šarić je odigrao fantastičnu utakmicu s 18 poena, dok je Kalnietis na kraju u jurnjavi stigao do 26 koševa kad je trebalo uljepšati poraz. I kad su našima već misli bile daleko. Ili geografski gledano, sasvim blizu.
Poslije svega što su napravili ovog ljeta, košarkaši su dočekali ogled protiv susjeda u četvrtfinalu OI-ja. U ljetu u kojem su rušili Španjolsku, Litvu, Francusku, Grčku i Italiju, to je posljednji veliki europski skalp koji nedostaje Petroviću. 
U noći sa srijede na četvrtak u 3:15 nemojte spavati. Probudite i susjede slobodno, polufinale Igara samo je jedan korak daleko.

HRVATSKA – LITVA 90-81

HRVATSKA: Babić 9, Krušlin, Stipčević, Simon 19, Hezonja 6, Šarić 18, Ukić, Planinić 10, Bilan 8, Šakić, Arapović, Bogdanović 22

LITVA: Kalnietis 26, Juskevicius, Maciulis 6, Seibutis 7, Sabonis 2, Kavaliauskas, Jankunas 18, Javtokas, Valanciunas 13, Kuzminskas 3, Grigonis 6, Kariniauskas

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar