Kauboji pregazili Tunižane: U četvrtfinalu nas čekaju Poljaci!

Kauboji pregazili Tunižane: U četvrtfinalu nas čekaju Poljaci!

PUCAČKI TRENING Naši su rukometaši s lakoćom odradili posljednju utakmicu u grupnoj fazi. Vidno demotivirani Tunižani poslužili su našima za lakši pucački trening uoči četvrtfinala protiv Poljske

Hrvatska je pregazila slabašne Tunižane rezultatom u Future Arenirezultatom 41-26. Protivnik koji niti u jednom segmentu nije mogao parirati Babićevim izabranicima poslužio je kao solidan ‘sparing parnter’ uoči nastavka turnira u nokaut fazi. Naš idući protivnik je Poljska koju smo početkom godine tako slatko i čudesno razbili na njihovom terenu.

Tijek utakmice iz minute u minutu pogledajte ovdje…

Poslije 15 minuta sve je bilo gotovo

Skroz jednosmjerna utakmica bila je ‘završena’ poslije 20 minuta gdje smo već imali prednost od 18-6. Nezainteresiran i demotiviran protivnik nije pokazivao nikakve znake života, naši su se igrači ‘šetali’ u završnicima akcija te radili što god su zamislili. S druge strane, Tunis je u napadu biokatastrofalan u punom smislu te riječi.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 25-10 za ‘kauboje’ pa se pucački trening mogao bezbrižno nastaviti kroz drugu dionicu. Babić je rotirao igrače, a naša koncentracija je, logično, s vremenom opadala. No, prednost nije padala ispod 10 razlike, tako da je to bilo rutinsko odrađivanje posla.

Tunižane je napadački predvodio igrač s lijevog krila, Oussama Boughanmi.Dao je sedam golova u ovoj utakmici, dok su naši protivnici u drugom poluvremenu izgledali stabilnije.

Otvara nam se put do finala?

Kod Hrvatske su se svi igrači upisali u strijelce osim golmana, a najuspješniji je bio Igor Karačić s devet komada. Ipak, ovo nije rekordna pobjeda jer najveća datira iz Pekinga 2008. kad smo dobili Brazilce 33-14.  na službenim natjecanjima naši su rukometaši ostvarili na svjetskom prvenstvu 2001. godine pobijedivši SAD 29 golova razlike (41-12).

U četvrtfinalu nas čekaju Poljaci koje smo uništili u siječnju ove godine na njihovom terenu. Povijesna pobjeda s Europskog prvenstva 37-23 jedno je od najvećih sportskih čuda u povijesti pa se treba čuvati itekako motiviranog protivnika. Utakmica protiv Poljske igra se u 1:30 po srednjeeuropskom vremenu sa srijede na četvrtak.

Ukoliko prođemo Poljake, u polufinalu idemo na pobjednika para Slovenija – Danska što, barem letimičnim pogledom, djeluje kao lakši izbor u usporedbi s parom Njemačka – Francuska. No, idemo korak po korak.

HRVATSKA – TUNIS 41-26 (25-10)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 1, Stepančić 2, Kopljar 1, Gojun 2, Horvat 2, Karačić 9, Štrlek 4, Čupić 5, Mamić 5, Slišković 1, Brozović 5, Kozina 4

TUNIS: Missaoui, Maggaiz, Toumi 2, Tej, Maaref, Bannour 3, Bhar, Haj Youssef, Boughanmi 7, Saied 3, Hosni 1, Hammed 1, Chouiref 4, Soussi 5

SEDMERCI: Hrvatska 0/1. Tunis 1/1

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Tunis 2 minute

24sata.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar