• “HRVATSKA: Definiranje nacije” od sada ekskluzivno na FIFA+
  • “HRVATSKA: Definiranje nacije” od sada ekskluzivno na FIFA+
  • “HRVATSKA: Definiranje nacije” od sada ekskluzivno na FIFA+
  • “HRVATSKA: Definiranje nacije” od sada ekskluzivno na FIFA+

“HRVATSKA: Definiranje nacije” od sada ekskluzivno na FIFA+

Riječ je o dugometražnom dokumentarnom filmu o nogometu koji je ujedinio Hrvatsku u devedesetima. Ikone hrvatskog nogometa iz prve ruke dijele sjećanja tog potresnog perioda nogometne i političke povijesti.

Ovaj dokumentarac je važan doprinos originalnom sadržaju FIFA + na platformi FIFA+, nova prvoklasna, besplatna digitalna platforma kreirana kako bi ujedinila ljubitelje nogometa diljem svijeta sa sportom koji vole, ekskluzivno je mjesto novog dugometražnog dokumentarnog filma proslavljenog redatelja Louisa Mylesa: “Croatia: Defining a Nation” (Hrvatska: Definiranje nacije).

Film, dostupan od 30. svibnja, je intimni portret moći koju je nogomet imao pri ujedinjenju nacije tijekom ekstremnih uvjeta hrvatske borbe za političku neovisnost tijekom devedesetih. Prikazuje put Hrvatske izvan nogometnih terena, ali i skupinu nogometaša čiji su životi bili isprepleteni s rođenjem nacije kroz veliki uspjeh koji su postizali.

Video: Trailer dokumentarnog filma 

Velikani hrvatskog nogometa

Priča je ispričana kroz intervjue s nekolicinom bivših nogometaša hrvatske reprezentacije koji su postali sinonimi ovog perioda nogometne i političke povijesti, uključujući sa Zvonimirom Bobanom, Igorom Štimcem, Robertom Prosinečkim, Davorom Šukerom, Slavenom Bilićem.

Film je režirao nagrađivani redatelj Louis Myles (Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football, Liverpool FC: The 30-Year Wait), a producenti filma su novinari Mark Pougatch i Ana Muhar Blanquart te David Kempshall i James Craggs. Govoreći o filmu, Louis Myles rekao je: “Ova priča je toliko važna i snimanje sa timom FIFA+ bilo je nevjerojatno. To je bogata i duboka priča puna težine, ali i nade i optimizma. Nadam se da će svijet uživati u iskustvu i saznati za herojstvo male skupine hrabrih pojedinaca koji su ostavili dubok trag za sve koji su došli nakon njih.”

Urednik ispred FIFA+ James Abraham, dodao je: “Cilj originalnih sadržaja koje objavljuje FIFA+ je oživiti nogomet kao igru i neispričane priče. Croatia: Defining a Nation” priča je koja čini baš to i briljantan je prikaz snage nogometa da ujedini.” Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić rekao je: “Počašćeni smo što je FIFA odabrala ovu temu kao zanimljivu i značajnu za svoj novi program, FIFA+, te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u izradi filma, uključujući naše nogometne legende koje su svojim svjedočanstvima dale ključan doprinos da film bude ovako kvalitetan. Drago mi je što je puno mlađih reprezentativaca, koji se ne mogu sjećati devedesetih godina, moglo vidjeti koliki je bio značaj naše nogometne reprezentacije u stvaranju nacionalnog identiteta u tom razdoblju. Vatreni u u tom teškom vremenu, a posebno 1998. godine, nisu samo upoznali cijeli svijet s Hrvatskom, već su nama u domovini dali izniman poticaj, inspiraciju i samopouzdanje da naša mala Hrvatska može biti itekako velika, svjetski uspješna i prepoznatljiva.”

Croatia: Defining A Nation je dostupan na svim internetskim i mobilnim uređajima na FIFA+ platformi na pet jezika (engleski, španjolski, francuski, njemački i portugalski), također s hrvatskim prijevodom

Platforma je lansirana u travnju te je značajan trenutak u povijesti Fife. FIFA + će omogućavati uživo pristup nogometnim utakmicama iz svakog kuta svijeta, interaktivne igre, vijesti, informacije o turnirima, neusporediv video sadržaj o ženskoj i muškoj igri kao i orginalne filmove kao što su “Ronaldinho”, “HD Cutz”, “Dani Crazy Dream” i “Icons”.

Film pogledajte na sljedećem linku: 

https://www.fifa.com/fifaplus/en/watch/movie/74v2TCBHGqFB6l22chV7cb

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing