Hrvatska dobila osmi saziv Sabora predvođen Željkom Reinerom

Hrvatska dobila osmi saziv Sabora predvođen Željkom Reinerom

Točno u podne, Josip Leko otvorio je konstituirajuću sjednicu osmog saziva Hrvatskoga sabora. koju je sazvala predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon što je u srijedu mandat za sastavljanje buduće vlade povjerila Tihomiru Oreškoviću, kandidatu Domoljubne koalicije i Mosta nazavisnih lista, koji je donio 78 potpisa potpore izabranih zastupnika.

Podnesen je jedan prijedlog za predsjednika Sabora – predložen je Željko Reiner. S 88 glasova za, 1 protiv i 62 suzdržana, izabran je za predsjednika Sabora

“Želio bih se zahvaliti svima koji su glasali, i onima koji nisu glasali za mene. Demokracija se treba temlejiti na kulturi i dijalogu”, započeo je Reiner svoje prvo obraćanje. “Želim se zahvaliti Josipu Leki na dosadašnjem vođenju Sabora. Znam da mu nije bilo lako. Poštovani, ne smijemo nikada zaboraviti, a posebno u ovo vrijeme kada smo dio EU, da je Hrvatski sabor čuvar vrijednosti i demokracije, i ključna institucija za očuvanje identiteta hrvatskog naroda.”

“Svi smo svjesni nužnosti reformi i da se prihvate rizici njihovog provođenja. Nadam se da ćemo tu imati zajedništvo jer samo svi zajedno možemo učiniti da svim građanima bude bolje, Moramo nakon više godina beznađa hrvatskim građanima vratiti nadu i optimizam. To je naša obveza koju smo preuzeli sjedajući u ove stolice. Podjele u hrvatskom društvu poglavito ideološke prirode ne smiju biti kočnica daljenjg razvitka hrvatskog društva. Ne smijemo nastaviti živjeti u povijesti,.”

Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing