• Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
  • Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
  • Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
  • Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
  • Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo – remijem…

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Češkom 28-27 osvojila je peto mjesto na Europskom prvenstvu. Izbornik Lino Červartako se od klupe “kauboja” vrlo vjerojatno oprostio utakmicom protiv selekcije protiv koje je i debitirao u kvalifikacijama za SP 2003.

Ipak, osim te činjenice, ovaj ogled ni po čemu nije bio važan ni za nas ni za reprezentaciju koja je najugodnije iznenađenje Eura u Hrvatskoj jer je donosila “samo” peto mjesto, a ne i plasman na Svjetskom prvenstvu iduće godine u Njemačkoj i Danskoj jer je IHF u zadnji čas odlučio da će ovaj Euro dati samo jednog izravnog sudionika Mundijala. Devet ulaznica podijelit će se preko kvalifikacija, a tamo će igrati i “kauboji”.

S obzirom na prirodu ove utakmice, naši su igrači bili opušteni, rasterećeni i raspucani. Prije svih, Zlatko Horvat s deset golova, Igor Karačić zabio je pet, Manuel Štrlek i Luka Stepančić po četiri, a Ivan Stevanović imao je 13 obrana i proglašen je igračem utakmice. I Česi su imali malog razloga za slavlje jer je njihov najefikasniji igrač Ondřej Zdráhala zabio čak 13 komada i tako vrlo vjerojatno napravio nedostižnu zalihu u borbi za najboljeg strijelca Eura. Ukupno je utrpao 55 u sedam utakmica…

Činilo se kako naša pobjeda ni u jednom trenutku neće doći u pitanje. Nakon prvih deset minuta vodili smo 7-3, do poluvremena je na semaforu već bilo +6 (16-10), a u nastavku smo održavali tu prednost do zadnjih deset minuta. Česi su dvije minute prije kraja stigli na samo -1, imali i napad za izjednačenje u posljednjim sekundama, ali nisu ga realizirali.

Hrvatska se tako pobjedom oprostila od Eura i svojih navijača kojih je u Areni Zagreb, zbog neatraktivnog termina i utakmice jako malog značaja, bilo manje od dvije tisuće. Nakon sedam uzastopnih ulazaka u polufinale na europskim prvenstvima, peto mjesto naš je najlošiji plasman na kontinentalnim smotrama još od 2002. godine i 16. mjesta u Švedskoj.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar