Hrvatska izgubila bod od španjolskih “plaćenika” Međunarodnog rukometnog saveza

Hrvatska izgubila bod od španjolskih “plaćenika” Međunarodnog rukometnog saveza

Hrvatska nije izgubila od Danske. Izgubila je bod od španjolskih ‘plaćenika‘ IHF-a. Kauboji su igrali svoju najbolju utakmicu u Malmou, ali nema te sile koja s njima može igrati u takvom okruženju kakvo je IHF napravio u Malmou.

Nije toliko jaka da bi se mogla nositi i s Dancima i njima naklonim sucima, ali to je tako, valjda će shvatiti i oni koji su uvjereni u drugačije.

Bod joj ne znači previše, ali možda dođe dobro za OI kvalifikacije. Zaslužili su pljesak u četvrtak, piše Jutarnji.hr

Danska je uvijek motiv sama po sebi. Još kada je dvorana ispunjena protivničkim navijačima, to svakako budi inat u hrvatskim igračima da pokažu da ono protiv Egipta nije bila prava slika. I baš tako je bilo.

image

ANTE CIZMIC Cropix
Nije lako igrati obranu protiv Danaca, primili smo 15 golova prvi dio, bilo je tu rupa, ali sve u svemu dečki su dali sve od sebe

Danci su jako brzi i svaki slobodni prostor za njih je jednostavno višak. No, naš napad je odgovorio puno bolje nego danski, igrao je savršeno prvo poluvrijeme u kojem je totalno razmontirao dansku obranu. Zabili smo Dancima 16 komada i to je za svaku pohvalu, posebno dionice koje su u tome odigrali Luka Cindrić Marin Šipić.

image

ANTE CIZMIC Cropix
Nažalost moramo se dodirnuti sudaca koji su kao bili autoritativni, ali su Dance pomalo vraćali u utakmicu

Zaboravili su dosuditi faul na Cindriću i penal, pa na Karačiću, onda su nam uzeli čisto otetu loptu Gidselu, a na kraju poluvremena su im dosudili penal, makar je dansko krilo nagazilo Filipa Glavaša, a ne suprotno. Još je Glavaš i isključen, pa smo drugo poluvrijeme startali s manje igrača. Nažalost to se moglo očekivati i ustvari bilo je smiješno.

Sve se to naravno događalo kada je Hrvatska povela 12:8, kada je Jacobsen morao time outom zaustaviti pad svog tim. On nije uspio, ali Španjolci jesu i Danska se vratila u igru makar je bila na konopcima.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Hrvatska je počela sa 5-1, na golu sa Slavićem koji nije uspio uloviti ništa, da bi ga nakon toga zamijenio Šunjić. Falio je jaki faul, ali nije lako poloviti Dance, a Duvnjak je dobro prošao sa dvije minute kada je opalio Gidsela po licu i prošao bez crvenog na kojem su Danci ‘sportski‘ inzistirali.

No, zanimljivo, makar se Duvnjak ispričao vrlo očito, jer nije namjerno udario Gidsela, ovaj pristojni Danac je odbio ruku isprike. I to je bio dokaz nečega.

Napadački smo rašili Dance, ostavljali smo dobrom disciplinom Cindića na širokom prostoru s danskom sredinom obrane, a on je to sjajno koristio

Kada su krenuli naprijed, spustio je loptu na Šipića. Počeli smo s jednom izmjenom obrana – napad ili preciznije Duvnjak – Šarac, a poslije smo igrali čak i sa dvije, jer ušao je u napad Šipić, što nam je nosilo određene probleme u vraćanju, ali nam Danci na sreću nisu to skupo naplatili. Vodstvo 16:15 bilo je najbolje poluvrijeme Hrvatske na ovom SP i kamo li lijepe sreće da smo tako ušli u utakmicu protiv Egipta prije nekoliko dana u Jonkopingu.

Jacobsen je okrenuo Dansku za Hrvatsku, Hansen je šarao po pozicijama iz vana, a Pyttlick je bio lijevi vanjski i treba reći da je s time pogodio. No, suci su početkom nastavka uzeli Hrvatskoj čiste dvije lopte, ničim izazvani, isključili Duvnjaka i Danska je ulovila egal na 18:18. Naravno, tada i Landin obranio neke nemoguće lopte. Lomili su nas polako i sustavno, no nismo se predavali. I to je najbolja stvar kojom tim može odgovoriti.

image

ANTE CIZMIC Cropix

No, uspjeli su nas slomiti nakon 42 minute prvim vodstvom od 22:21 nakon kojeg je Horvat pozvao time out. Ali ni tad do kraja, makar su krenula uzastopna isključenja Musa, Karačić, Šarac, klupa… Cirkus!

Sjajno je bilo vidjeti kako Duvnjak traži podršku navijača s tribine, a dečki ne odustaju

No, Danci su desetim golom Pyttlicka 3.5 minuta prije kraja poveli i Horvat je zvao time out. Mikkel Hansen nam je zabio penal za vodstvo, Karačić je zabio egal. Danska time out, 12 sekundi do kraja, Jakobsenu je ispala lopta i završilo je egalom.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Dakle, za plasman u četvrtfinale s drugog mjesta, Egipat će nam morati jako pomoći ogromnom pobjedom protiv Danske, morat ćemo jako “nabiti” gol-razliku na Bahreinu i Belgiji… Sve u svemu, čudo nam treba…

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing