Hrvatska pozdravlja podnošenje zahtjeva BiH za EU

Hrvatska pozdravlja podnošenje zahtjeva BiH za EU

Hrvatska – kao susjedna država i potpisnica Daytonskog sporazuma – prema Bosni i Hercegovini, u kojoj su Hrvati zajedno s prijateljima Bošnjacima i Srbima ustavotvorni i ravnopravni, ima posebnu odgovornost i stoga snažno podržava njeno uključenje u Europsku uniju, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Perspektiva članstva u Europskoj uniji pruža poticaj preobrazbi bosanskohercegovačkog društva na temelju zajedničkih europskih vrijednosti: poštovanja ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, uključujući i prava pripadnika manjina.

Hrvatskoj je u interesu da se sve zemlje njenog jugoistočnog susjedstva, na temelju striktnog ispunjavanja pristupnih kriterija, uključe u zajedničku europsku obitelj.

U Hrvatskoj će Bosna i Hercegovina imati prijatelja i partnera spremnog da joj pomogne svojim iskustvom na putu koji podrazumijeva preobrazbu društva i koji će omogućiti da sva tri naroda i svi građani Bosne i Hercegovine žive kvalitetnije i bolje, navedeno je u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

prvi.tv

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar