• Povijesni trenutak za BiH: Čović svečano uručio bh. zahtjev za članstvo u EU
  • Povijesni trenutak za BiH: Čović svečano uručio bh. zahtjev za članstvo u EU

Povijesni trenutak za BiH: Čović svečano uručio bh. zahtjev za članstvo u EU

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović u ime BiH danas je predao zahtjev za članstvo u Europskoj uniji (EU) ministru vanjskih poslova Nizozemske Bertu Koendersu.

Svečana ceremonija predaje zahtjeva Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji, nizozemskom predsjedništvu Vijeća Europske unije, upriličena je u Bruxellesu.

Čović je izrazio zadovoljstvo što danas u ime naroda i građana predaje zahtjev za članstvo, te je kazao da je BiH ispunila sve ono što je obećala da će ispuniti u posljednjoj godini.

Ocjenjujući da je pred BiH sada veliki posao, naglasio je da će ova godina biti godina reformi kako bi BiH sustigla svoje susjede na putu europskih integracija.

Koenders je pohvaljujući usvajanje Reformske agende i Akcijskog plana, kazao da je današnji čin zapravo prvi korak ka članstvu u Europskoj uniji.

Svečanosti je prisustvovala i visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini i komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn koji su čestitali BiH ističući da je ovo početak napornog rada.

pogled.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing