• Hrvatska remijem otvorila kvalifikacije za Euro 2024 u Njemačkoj
  • Hrvatska remijem otvorila kvalifikacije za Euro 2024 u Njemačkoj
  • Hrvatska remijem otvorila kvalifikacije za Euro 2024 u Njemačkoj

Hrvatska remijem otvorila kvalifikacije za Euro 2024 u Njemačkoj

Kvalifikacijski ogled za Euro 2024. između Hrvatske i Walesa odigran je večeras na splitskom Poljudu pred 33474 navijača, a utakmica je završila rezultatom 1:1.

Hrvatska se u Grupi D našla s Turskom, Latvijom, Armenija i Wales-om

Izbornik Zlatko Dalić odlučio se za sastav koji se i danima najavljivao, pa će tako na stoperskoj poziciji krenuti Josip Šutalo, a desno mjesto u napadu zauzet će Andrej Kramarić, dok će Marko Livaja biti u sredini ofenzivne linije.

Sastavi

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Livaja, Perišić

WALES (4-4-2): Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, N. Williams – Ampadu, Wilson, Ramsey, Morrell – James, Moore

Sjajna se atmosfera očekivala večeras na poljudskim tribinama. Zagrijavanje je u gradu podno Marjana počelo već od ranih jutarnjih sati.

Vatreni su neporaženi u posljednje tri utakmice odigrane na Poljudu (Francuska 2022, Rusija 2021. i Slovenija 2021).

Jedini gol koji su primili u tim utakmicama bio je u 1:1 remiju protiv Francuske (A. Rabiot) kada su posljednji put igrali ovdje, u Ligi nacija u lipnju 2022.

Od reprezentacije su se i službeno oprostili Dejan Lovren (srebrni iz Rusije i brončani iz Katara) te Ivan Strinić (srebrni iz Rusije).

Hrvatska je mrežu pogodila već u 26. minuti. Perišić se izvrsno snašao nakon Modrićeva proigravanja i gužve u šesnaesteru, ‘probio‘ je iz voleja vratara Walesa. Ipak, portugalski je sudac odmah poništio zgoditak.

Hrvatska je već dvije minute kasnije povela s 1:0. Sjajno je reagirao Kramarić, smirio jedno dugačko dodavanje i potom, okružen čak četvoricom velških nogometaša, samom ‘špicom‘ pronašao put do Wardove mreže… Majstorija Krame za vodstvo Vatrenih!

Wales je prosječnu igru i sve promašaje nadoknadio na samom kraju susreta kada su izjednačili na 1:1, prije samog zvižduka za kraj susreta.

Foto: Vojko Bašić/Cropix

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar