• Hrvatska remijem otvorila nastupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru
  • Hrvatska remijem otvorila nastupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru
  • Hrvatska remijem otvorila nastupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru
  • Hrvatska remijem otvorila nastupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru
  • Hrvatska remijem otvorila nastupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Hrvatska remijem otvorila nastupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Blijeda Hrvatska na startu Svjetskog prvenstva. Ni s Livajom nije probila Maroko. Čeka je teška bitka za prolaz. Vatreni su izgledali jalovo i prvi puta na startu svjetskih prvenstava odigrali remi.

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić (od 46. Pašalić), Kramarić, Perišić

KRAJ UTAKMICE!

90‘+5‘ – Sada Livaja traži aktivnog Majera u šesnaestercu, bilo je to opet prejako.

90‘+4‘ – Kombinirali su Livaja i Majer, nažalost bez veće opasnosti po Marokance.

Foto: Tom Dubravec / Cropix

90‘ – Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

90‘ – Ušao je i Mislav Oršić umjesto Ivana Perišića.

88‘ – Jurnuo je Juranović u kontru, laktom u rebra zaustavlja ga Attiat-Allal, no argentinski sudac iz nekog razloga ne pokazuje žuti karton…

87‘ – Prilika Vatrenih! Gvardiol je lukavo presjekao jedno dodavanje i gurnuo Pašalića u prostor, međutim Mario je požurio s pasom prema Livaju, bilo je to prejako…

84‘ – Ziyechov opasan centaršut smireno hvata Livaković.

82‘ – Dvostruka promjena kod suparnika. U igru će Hamdallah i Sabiri umjesto En Nesyrija i Ounahija.

81‘ – Novi odličan Modrićev centaršut, Gvardiol glavom šalje prema golu, ali usput radi i prekršaj u napadu…

79‘ – Ulazi Lovro Majer, za danas je gotov Mateo Kovačić.

78‘ – Uhh, žestoko je Amrabat opleo Luku Modrića po nogama… Pridigao se naš čvrsti kapetan i stisnuo zube, a prvi je žuti karton na utakmici dobio marokanski veznjak.

73‘ – Sijevnula je kontra Maroka koju uspješno presijeca hrvatska obrana.

72‘ – Livaja! U prvom je dodiru prebacio na drugu vratnicu gdje su u skoku bili Pašalić i Lovren – bit će to novi korner za Vatrene.

71‘ – Fantastična Modrićeva lopta, ali nije do nje došao Pašalić, u petercu ispred njega kapetan Saiss izbacuje u korner…

71‘ – Evo nove Dalićeve izmjene. Umjesto Kramarića u igru će Marko Livaja.

65‘ – Nova zamjena u protivničkoj momčadi – umjesto Boufala ulazi Budimirov suigrač iz Osasune, Ez Abde.

65‘ – Bomba Hakimija! Kratko je iz slobodnjaka dodao Ziyech, a marokanski branič ispalio projektil koji Dominik Livaković uspijeva ‘izboksati‘ – nova fantastična reakcija hrvatskog vratara, ali i upozorenje kakav top ima ovaj Hakimi…

63‘ – Šansa Maroka! Nakon ubacivanja s desne strane ispala je cijela naša obrana, srećom nisu dobro reagirali Marokanci… U nastavku centrira i Attiat-Allal s lijeve strane, hvata to Livaković.

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

60‘ – Umjesto Mazraouija ulazi 27-godišnji Yahya Attiat-Allal.

59‘ – Sjeo je Mazraoui na travnjak i nemoćno pokazao da ne može nastaviti. Režiser opet vraća onu snimku koja pokazuje da nije bilo kontakta između njega i Juranovića. Marokanskog braniča iznose s terena.

57‘ – Dalić na zagrijavanje šalje Petkovića, Livaju, Barišića i Oršića, otprije je već rastrčan Majer.

56‘ – Vraća se Mazraoui u igru. Sve će to nadoknaditi argentinski sudac.

54‘ – I dalje traje prekid, ali ne zbog marokanskog vratara nego zbog Mazraouija koji se ozlijedio u prethodnoj akciji kada je zaprijetio Livakoviću. Ponovljena snimka pokazuje da nije bilo kontakta između njega i Juranovića, sve je bilo čisto.

53‘ – Prilika Vatrenih iz kornera! Napeto je ovo bilo, Perišić je glavom prebacio za Pašalića koji u klinču s trojicom na sebi ne uspijeva doći do lopte, no zato Lovren u padu gađa po golu, blokiraju i njega Marokanci… Pritom se vratar Bounou lakše ozlijedio u sudaru s Gvardiolom i traje kraći prekid. Bit će sve u redu s marokanskim vratarom.

52‘ – Već je Juranović na drugoj strani! Sjajno je centrirao za Kramarića, a ispred njega Bounou izbacuje u korner!

51‘ – Šansa Maroka! Nespretno je reagirala obrana Vatrenih, iskoristio je to Mazraoui i pobjegao iza Juranovićevih leđa, no njegov udarac iskosa zaustavlja Livaković!

49‘ – Odvija se velika borba između Boufala i Juranovića, uspješno se nosi naš branič s marokanskim napadačem…

46‘ – Vraćamo se u Al Khor. Ipak neće moći nastaviti Nikola Vlašić, još nije poznato o kakvoj se ozljedi radi. Zamijenit će ga Mario Pašalić. Kod Marokanaca nema promjena.

Bolje su Vatreni ušli u susret, nametnuli su svoj ritam i nekoliko puta opasno zaprijetili. Međutim, ‘ugasili‘ su se sredinom prvoga dijela i – osim Perišićeva dalekometnog pokušaja – nije bilo pravih šansi prema marokanskome golu. Osjetili su to Ziyech i društvo, konsolidirali redove i povezali par dobrih akcija pa u nekoliko navrata zaprijetili Livakoviću.

Modrić i Vlašić ubacili su u višu razinu tek u smiraju prvoga poluvremena – malo je nedostajalo da vidimo koju loptu u Bounouovoj mreži… Vrijedi istaknuti maestralnu Brozovićevu igru, ali i sjajnu suradnju Juranovića, Lovrena, Gvardiola i Sose u obrani.

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

45‘+3‘ – Modriiiiić! Nakon gužve u šesnaestercu dobio je Luka povratnu, nije kalkulirao i opalio je ljevicom isprve – fijuknuo je taj projektil malo iznad gola! Kakva bi to bila golčina da je ušlo…

45‘+1‘ – Strašna šansa Vatrenih! Prvo je Kramarić izbio sam pred Bounoua, ali brži je marokanski vratar… U nastavku Perišić gura Sosu u stranu, a na njegov centaršut natrčava Vlašić i iz blizine pogađa Bounoua!

45‘ – Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42‘ – Problemi za Dalića i Vatrene! Ozlijedio se Nikola Vlašić, u ovom trenutku nije poznato o čemu se točno radi, čini se da će biti potrebna zamjena. Nikola se drži za desnu potkoljenicu.

Srećom, sve je u redu, vraća se Vlašić u igru!

41‘ – Novi Ziyechov slobodnjak s 30-ak metara iskosa smireno zaustavlja staloženi Brozović. Vatreni su možda bolje otvorili susret, ali Marokanci su preuzeli glavnu riječ.

37‘ – Sjajna lopta Marcela Brozovića! Požrtvovno je ukrao jednu loptu na centru i potom gurnuo Vlašića u prostor, Nikola je nakratko zastao misleći da se radi o prekršaju, na kraju sustiže taj Brozovićev pas, međutim blokiraju ga dvojica marokanskih braniča.

34‘ – Juranović pokazuje svoj arsenal centaršutova, njegov novi ubačaj uspijeva nekako u padu izbiti Mazraoui.

33‘ – Vlašić pokazuje koliko je raspoložen i željan igre, ušao je u duel sa stasitim kapetanom Saissom na samome rubu šesnaesterca, ovog puta marokanski branič izlazi kao pobjednik.

30‘ – Čvrsti su Marokanci, koherentno drže zadnji blok – u ovim su trenucima Modrić i Brozović ušli u seriju prekršaja, zasad ih samo usmeno opominje argentinski sudac.

28‘ – Izvrstan Kovačićev centaršut prema Kramariću nažalost uspijeva presjeći vratar Bounou.

Foto: Igor Kralj / Pixsell

25‘ – Izvrsna Lovrenova reakcija! Ey Neysri dolazi u šansu na desetak metara iskosa od Livakovića, da bi senator Vatrenih pravovremenim blokom otklonio opasnost!

21‘ – Kontra Hrvatske! Jurnuo je Vlašić nakon spomenutog slobodnjaka, uspijevaju Marokanci izbaciti u korner…

21‘ – Prošla je opasnost! Ziyech je opalio iz tog slobodnjaka, zaustavio se udarac u živome zidu.

20‘ – Ovo nije dobro… Modrić radi prekršaj u zoni udarca na Hakimiju.

18‘ – Opet Ziyech! Izvrsnim je centaršutom tražio Ey Nesyrija, ali smireno ga je zaustavio Juranović…

17‘ – Periiišiiić! Primijetio je Ivan da je Bounou malo izašao sa svojih vrata, opalio je s gotovo 35 metara i prošla je lopta samo par centimetara iznad grede!

15‘ – Modrić! Krasnom se minijaturom riješio Amrabata, no njegova prepoznatljiva ‘vanjska‘ nije ovog puta pronašla put do Vlašića na suprotnoj vratnici.

13‘ – Ziyech je opasno promiješao obranu Vatrenih, pokazao je svoju kvalitetu na rubu šesnaesterca, a Lovren pravovremeno reagira i zaustavlja zvijezdu Chelseaja. U nastavku akcije jednu ‘zalutalu‘ loptu uspijeva Livaković prihvatiti u svoje naručje.

11‘ – Zavladali su Vatreni suvereno na travnjaku, nametnuli svoju igru i od starta diktiraju tempo, neshvatljivo su u nekoliko navrata reagirali Marokanci, no pokazali su i zube u dvjema situacijama – opomena je to hrvatskim braničima da drže koncentraciju do samoga kraja.

Foto: Igor Kralj / Pixsell

10‘ – Vlašić je dobio jednu teško uhvatljivu loptu u prostor, izgledalo je u jednom trenutku da će je sustići, međutim neutralizirali su ga spremno marokanski braniči.

8‘ – Stigli su protivnici i do našega šesnaesterca, čisti to bez poteškoća Borna Sosa.

6‘ – Zagužvalo se nakon toga kornera, ‘glavometom‘ su Gvardiol i Lovren izazvali pomutnju u marokanskoj obrani, da bi se potom razvodnila naša akcija i Brozović je na kraju morao spašavati da Marokanci ne krenu u kontru.

5‘ – Evo prilike Vatrenih! Kovačić je sjajno gurnuo za Kramarića u prostor, s Saiss u posljednji trenutak uspijeva izbaciti u korner!

3‘ – Boufal je startao na Modrića i odmah dobio usmenu opomenu argentinskoga suca. U nastavku Juranović traži nekoga u petercu, ali nije tu bilo prave opasnosti za Marokance…

11.00: Počela je premijerna utakmica na katarskom SP-u! Prvi će s centra krenuti Marokanci… Ajmooooooo, Vatreni!!!

Izvor: Jutarnji list/Sportske novosti

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar