Hrvatska slavila nad Brazilom

Hrvatska slavila nad Brazilom

Hrvatska rukometna reprezentacija teže od očekivanog izborila je plasman u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Kataru nakon što je u dvoboju osmine finala u Dohi bila bolja od Brazila 26:25 (13:15).

Hrvatska je do šeste uzastopne pobjede na prvenstvu stigla nakon velike drame i sasvim sigurno najgoreg prvog poluvremena u dosadašnjem dijelu natjecanja. Srećom, boljom igrom u nastavku odabranici Slavka Golužeuspjeli su iščupati pobjedu protiv neugodnog i borbenog Brazila.

Osim što je ostala u igri za medalje, hrvatska vrsta je plasmanom u četvrtfinale stigla i na korak do plasmana u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2015. godine. Svjetski prvak će izboriti direktan plasman u Rio, dok pozicije od drugog do sedmog mjesta vode u kvalifikacije. Osmo mjesto je u igri ukoliko netko od 1. do 7. mjesta osvoji i europski naslov iduće godine u Poljskoj. 
Za ulazak u polufinale hrvatski rukometaši će se boriti protiv pobjednika dvoboja između Švedske i Poljska, a utakmica je na rasporedu 28. siječnja.
hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar