• Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva
  • Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska je pobijedila Rusiju 6-5 nakon penala i prošla u polufinale Svjetskog prvenstva! Na tribinama u Sočiju bilo je 40.000 Rusa, ali na terenu je bilo 11 hrvatskih junaka, od Subašića, Vide do Rakete koji je, kao i protiv Danske, zabio zadnji penal za pobjedu!

Bio je to ‘deja vu’, Raketa stavlja loptu na bijelu točku, zaletava se i pogađa donji desni golmanov kut. Za pobjedu! Za polufinale protiv Engleske u srijedu u Moskvi u 20 sati.

24sata.hr

Totalni napad!

Regularnih 90 minuta završilo je 1-1, produžeci 2-2, Hrvatska je zaigrala ruski rulet penala i prošla! Sad nas čeka Engleska za finale, za povijest! Hrvatska je postala tek druga u povijesti svjetskih prvenstava koja je prošla na penale u dvije utakmice nokaut faze zaredom, nakon Argentine koja je to učinila 1990. protiv Jugoslavije i Italije.

Kakva je to drama bila u Sočiju…

Zlatko Dalić napao je Ruse s četiri napadača, Rebićem, Kramarićem, Mandžukićem i Perišićem. Hrabro, otvoreno, junački. Ostao je Dalić dosljedan.

Scenarij kao i protiv Danske

No Rusi su poveli preko Čeriševa u 31. minuti, prekrasan je to bio gol Čeriševa s 25 metara. Ništa tu nije mogao Subašić. Ali kao i protiv Danske, brzo smo se vratili, nakon osam minuta pogodio je Andrej Kramarić, nakon sjajnog prodora Marija Mandžukića po lijevoj strani i ubačaja. Trzaj glavom i Andrej je sve vratio na početak.

World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia | Autor: KAI PFAFFENBACHfoto: KAI PFAFFENBACH

Nije to bila, da budemo iskreni, briljantna Hrvatska u prvom dijelu, ali u drugom je to bila druga priča. Kao da je neka druga Hrvatska izašla iz svlačionice.

Totalna dominacija, ruski autobus bio je većinu vremena parkiran na svojoj polovici, Perišić je pogodio stativu, sijevali su udarci prema golu Akinfejeva, ali Rusi su izdržali te izborili produžetke. Tada se činilo da se sve urotilo protiv nas, prvo taj peh sa stativom Perišića i loptom koju je cijela Hrvatska već vidjela u golu, a onda i ozljede.

World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia | Autor: MAXIM SHEMETOVfoto: MAXIM SHEMETOV

Peh za pehom, pa neće valjda…

Taman kad je Dalić napravio treću izmjenu, Subašić se primio za mišić. Izgledalo je da neće moći i da će na gol morati netko od igrača, da pokrije tih nekoliko minuta dok ne dođu produžeci u kojima su izbornici, prema novim pravilima, dobili pravo na još jednu izmjenu. No stisnuo je Subašić zube, vratio se na gol i izdržao.

Ostavio ga je Dalić u igri, ali imao je već spremnog Lovru Kalinića. Slijedi novi peh, ozljeda Šime Vrsaljka! Što sad, Dalić ima još jednu zamjenu, mora mijenjati Vrsaljka, ali upitno je što će biti sa Subom, što ako neće moći? Ulazi Ćorluka, Suba brani s grčem na licu, vidi se da je ozlijeđen, ali sve za Hrvatsku. A onda – Viva la Vida!

World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia | Autor: CARL RECINE

DomaGOL!

Minuta je 101., priča se da je Putin čak podigao ruske migove jer je netko ušao u njihov zračni prostor. No bila je to glava Domagoja Vide, trzaj i lopta je u mreži! Hrvatska je povela 2-1! Ali ne ide bez drame. Pivarić, koji je zamijenio Strinića, neoprezno je igrao rukom na rubu šesnaesterca, Džagojev je namjestio, a Fernandes zabio glavom za 2-2!

World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia | Autor: CARL RECINE

Opet penali, opet drama, opet isti rasplet! Čudesni Subašić nevjerojatno brani penal Smolovu! Brozović i Džagojev su bili precizni, Kovačiću brani Akinfejev. I onda ruski junak koji je zabio za 2-2, Mario Fernandes, promašuje cijeli gol!

Modrić zabija, Ignjaševič također, Vida stavlja loptu na bijelu točku i vodi Hrvatsku na koračić do sna. Kurzjaev je miran za Rusiju, ali miran je i Raketa, koji je pogodio na isto mjesto kao protiv Danske, pogodio je za nastavak hrvatskog sna.

Jednog lijepog sna o naslovu svjetskog prvaka…

World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia | Autor: HENRY ROMERO

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing