Hrvatski ministar vanjskih poslova danas u Mostaru i Širokom Brijegu

Hrvatski ministar vanjskih poslova danas u Mostaru i Širokom Brijegu

U sklopu jednodnevnog posjeta BiH, hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač boravit će danas i u Mostaru te Širokom Brijegu.

Kako je objavilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Kovač će se u popodnevnim satima susresti s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, mostarsko duvanjskim biskupom Ratkom Perićem i fra Ikom Skokom, gvardijanom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla.

Na Sveučilištu u Mostaru ministar Kovač će održati predavanje na temu ulaska u EU, a prije toga će se susresti s vodstvom Sveučilišta.

Predviđeni su i posjeti Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar te Franjevačkom samostanu u Širokom Brijeg, stoji u objavi.

BiH je prva zemlja koju će posjetiti hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač nakon što je prošli tjedan stupio na dužnost. Prije nego što posjeti Mostar i Široki Brijeg, Kovač će boraviti u Sarajevu gdje će se susresti s najvišim državnim dužnosnicima.

Uoči posjeta BiH, hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova istaknuo je kako je za prvi posjet odabrao BiH posebno stoga što je najavljeno da će naša zemlja podnijeti zahtjev za članstvo u EU-u što će, kako je kazao, Hrvatska kao susjedna zemlja svesrdno podržati.

– Taj posjet će pokazati da u našoj državnoj politici prema BiH postoji kontinuitet. Hrvatskoj je jako stalo da se BiH dobro razvija, da se dođe do uređenja koje će omogućiti da zadovoljni i s prijateljima Bošnjacima i Srbima potpuno ravnopravni Hrvati krenu prema uključenju u EU. S BiH želimo snažne prijateljske odnose, na planu politike, gospodarstva, znanosti, kulture, na svim poljima – rekao je Kovač u intervjuu za Hinu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar