Hrvatski reprezentativac otpao za Euro, liječnici mu rekli da ne žuri

Hrvatski reprezentativac otpao za Euro, liječnici mu rekli da ne žuri

U kratkom razgovoru s Lukom Sučićem, hrvatskim reprezentativcem, saznali smo kakva je situacija oko njegova oporavka nakon operativnog zahvata na ozlijeđenom koljenu.

Sučić je operiran prije dva i pol mjeseca u Innsbrucku, a liječnička prognoza bila je da će za igru ponovno biti spreman za 3-4 mjeseca. Vjerovali smo, s obzirom na njegovu mladost i želju za povratkom, da će se uistinu i uspjeti oporaviti za tri mjeseca, ali od toga ipak neće biti ništa.

Uoči jučerašnjeg jutarnjeg rehabilitacijskog treninga, Sučić, 21-godišnji veznjak RB Salzburga, nam je rekao:

“Nažalost, još uvijek nisam na razini na kojoj moram biti za ozbiljne treninge i utakmice, a na svoju ruku ne želim ništa raditi, niti tražiti brza rješenja. Radim ozbiljno, slušam savjete stručnjaka, koji svakodnevno rade sa mnom. Naravno, u stalnom sam kontaktu sa svojim liječnicima”, kaže Sučić.

“Sva trojica mojih liječnika, specijalista za ovakvu vrstu ozljeda, dr. Fink, dr. Hennes i dr. Hahne, su jednoglasni u stavu da ne smijem žuriti s povratkom nogometu i da još moram raditi da se sve okonča uspješno. Naravno, slušam njihovo mišljenje, poštujem njihove dijagnoze i procjene, tako da ostajem i dalje u treningu kako bih se vratio potpuno oporavljen i zdrav”, dodao je.

Znači, definitivno ne možete s mladom reprezentacijom na Europsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine, koje je na rasporedu u lipnju?

“Nažalost, tako je! Nadao sam se da će sve biti OK, ali stvarnost je ovakva kakva jest. Svojim suigračima iz A reprezentacije i U-21 od srca želim uspjeh na natjecanjima koja su pred njima. Bit ću uz njih!”

Na koncu, kada vas možemo očekivati u punoj snazi, oporavljenog i spremnog?

“Struka kaže do početka prvenstva sljedeće sezone, a ja nemam razloga da ne vjerujem u njihovu prognozu. Sa svoje strane dat ću sve od sebe, profesionalnim, ozbiljnim radom, da tada budem spreman.”

Izvor: Jure Burić/Sportske novosti

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar