Medvedev otkrio kako će Rusija reagirati ako Ukrajina dobije nuklearno oružje

Medvedev otkrio kako će Rusija reagirati ako Ukrajina dobije nuklearno oružje

Bivši šef ruske države Dimitri Medvedev je rekao da je prema njegovom mišljenju “Europa poludjela”, dok se SAD ponašaju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima.

Prema ruskim medijima, Medvedev nije isključio da bi Zapad uz lovce F-16 Kijevu mogao osigurati nuklearno oružje. Dok se čini da je isporuka borbenih aviona F-16 sada na dnevnom redu, nijedan zapadni dužnosnik još nije javno predložio isporuku nuklearnog oružja Ukrajini.

“Ako Zapad Ukrajini da nuklearno oružje, Rusija će morati izvesti preventivni udar”, zaprijetio je bivši ruski predsjednik i premijer Medvedev, koji je sada zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti.

“Što se Europe tiče, za mene je to nevjerojatna priča. Oni svojim odlukama stalno podgrijavaju i eskaliraju situaciju”, kazao je Medvedev.

Medvedev je također ustvrdio da, prema njegovim riječima, ukrajinska vlada testira kako bi Ukrajinci pristupili podjeli zemlje. Prema njegovim riječima, o tome svjedoče izjave o “sjevernokorejskom scenariju” za kraj rata.

“Na taj način kijevski režim testira je li javnost spremna na takvu varijantu podjele zemlje. Za njih je to nedvojbeno bolja opcija od podjele prema (glavnoj ulici Kijeva) Khreščatyku”, izjavio je Medvedev.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar