• Hrvatski rukometaši savladali Tunis 30:27
  • Hrvatski rukometaši savladali Tunis 30:27
  • Hrvatski rukometaši savladali Tunis 30:27

Hrvatski rukometaši savladali Tunis 30:27

Čudesni Mandić i Horvat trpali su Tunižane. Prvo poluvrijeme imali smo puno oscilacija, Tunisu dopustili i vodstvo, no nakon predaha počeli smo igrati puno bolje. Mandić je zabio devet golova.

Hrvatska je odradila svoj zadatak zadnjeg dana u Montpellieru. Dobili smo oduvijek nam nezgodan Tunis 30-27 i sada čekamo da Francuzi odrade svoj protiv Portugala i povedu nas u Tokio. S pobjedom Francuske ili remijem idemo na Olimpijske igre, a pobjedom Portugala do šest razlike ne idemo. Sve ćemo znati oko 22:30.

Čak su i Tunižani imali svoje kalkulacije za Tokio, ali nisu bile realne jer u njima je pisalo da nas moraju pobijediti 14 razlike. Ali, kako smo izgledali u prvom poluvremenu, kao da smo ih pobijedili i prije nego je krenulo. Srećom, zbrojili smo se na vrijeme i mirno dovršili posao, unatoč očito neizbježnim problemima u završnici koje je riješio Domagoj Pavlović.

Horvat je očekivano nakon Francuske i Portugala ponešto izmijenio i postavu i sustav

Krenuli smo sa 6-0, s Mamićem u sredini obrane i u napadu, odmah s Cindrićem i Horvatom jer Čupić je dobio zasluženi odmor. Počeo je i Šego, odmah s tri obrane što nam je olakšalo otvaranje (4-1).

Doduše, olakšali su nam dosta i Tunižani koji su izgledali neozbiljno, s više tehničkih grešaka nego što je prošlo minuta i umjesto da ih još umirimo i deprimiramo, mi smo ih istom mjerom vratili u život. Otegla se naša crna rupa na pet golova u nizu, pa smo probleme pokušali riješiti s Pavlovićem, kasnije i Karačićem.

Srećom, Šego je konačno bio u dobrom ritmu, obranio je sedmerac Boughanmiju pa odmah i Pešić Rzigu. To nas je, dakako, pokrenulo, odgovorili smo istom serijom za 12-9, no odmah su nas opet love protivnici.  Darmoul, makar je ostao na jednom golu u prvom poluvremenu, izvijao se lakoćom, a drugi najbolji tuniški igrač Bannour nije ni ulazio u prvih 30 minuta.

Uz osam obrana golmana imali smo samo plus jedan, ali valjda smo trebali dočekati baš Bannoura. Čim je ušao, čovjek nam je poklonio dvije lopte, Šego je obranio zicer i konačno je ta prednost počela rasti bez vraćanja na početak. Tuniski raspad je počeo i potrajao dovoljno za nas, što je godilo najviše Mandiću koji je  s devet komada odigrao rekordnu golgetersku utakmicu za Hrvatsku.

Izvor: 24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar