Hrvatski skijaš Filip Zubčić i danas na postolju

Hrvatski skijaš Filip Zubčić i danas na postolju

Izvanredni Filip Zubčić je po sedmi put u karijeri na postolju! Nakon jučerašnjeg postolja, Filip je i danas u Adelbodenu osvojio drugo mjesto u veleslalomu. Prvi je opet bio Alexis Pinturault.

 

Opet se bacio na glavu, onako ‘hirscherski’. ‘Jeo’ je vrata, ušao svom silinom u cilj i došao do novog postolja u karijeri! Kao što smo nekada nestrpljivo očekivali utrke Ivice Kostelića u slalomu, sada je red došao na nevjerojatnog Filipa Zubčića koji skuplja postolja kao na traci u veleslalomu.

 

Najbolji hrvatski skijaš opet je osvojio drugo mjesto u Adelbodenu i tako došao do sedmog postolja u karijeri. Adelboden mu je očito već sada najdraže skijalište uz Sljeme jer je čak tri puta došao do druge pozicije.

 

Men

Filip u ukupnom poretku četvrti s 455 boda

Filip je u prvoj vožnji završio na petom mjesto, a u drugom laufu je odlučio maksimalno riskirati. Bacio se na glavu, išao je agresivno i u cilj ušao s 80 stotinki prednosti ispred De Aliprandinija. Nisu ga uspjeli prestići ni Kilde, ni Odermatt, ni Meillard, ali je nevjerojatni Francuz Alexis Pinturault koji se nalazi u formi života. Imao je prednost nad Filipom, ali nju je još podebljao tijekom utrke.

Bio je maksimalno brz, bez gotovo ijedne pogreške te na kraju ušao u cilj s prednošću od sekundu i 26 stotinki ispred našeg skijaša. Na trećem mjestu završio je Meillard.

Men

 

Filip je s novih 80 bodova ostao na trećem mjestu u ukupnom poretku veleslalomaša s 368 bodova. Isto tako, zaostatak je ostao isti za Pinturaultom (440), ali zato je smanjio u odnosu na Odermatta koji je na 400 bodova.

 

Što se tiče ukupnog poretka, ostao je na četvrtom mjestu s 455 bodova, ispred njega su Marco Odermatt (501), Aleksander Kilde (560) te izvanredni Pinturault koji je uvjerljivo prvi sa 675 bodova.

 

Men

 

Našem skijašu je ovo bila čak treća utrka u posljednja četiri dana, a sutra ga čeka još slalom u Adelbodenu. Filip je tako došao do sedmog postolja u karijeri, a osim tri druga mjesta u Švicarskoj, u Santa Caterini je osvojio prvo i treće mjesto, u Naebi je bio prvi prošle sezone te drugi u Hinterstoderu.

 

Bio je to posljednji veleslalom prije konca veljače. Sljedeća dva veleslaloma su na rasporedu u Banskom krajem veljače, potom u Kranjskoj Gori, a završni obračun slijedi na završnici sezone u Lenzerheideu.

 

Izvor: 24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar