Lavina na skijalištu u Rusiji ubila tri osobe

Lavina na skijalištu u Rusiji ubila tri osobe

Tri osobe su poginule kada je lavina zahvatila skijalište u blizini arktičkog grada Norilska u petak navečer, priopćio je lokalni ogranak ruskog ministarstva za izvanredne situacije.

 

Tijela dvoje odraslih i malog djeteta pronađena su u okviru misije potrage i spašavanja u kojoj su sudjelovale 242 osobe i 29 vozila, navodi ministarstvo u priopćenju objavljenom u subotu. Četrnaestogodišnji dječak također je hospitaliziran zbog promrzlina.

 

Video snimak prikazuje osoblje službe za izvanredne situacije i dobrovoljce koji se bore sa snažnim vjetrom i velikim hladnoćama tijekom noći kako bi pronašli zgrade zatrpane pod gomilom snijega i leda.

Teški vremenski uvjeti, uključujući snježne oluje i snažne vjetrove, komplicirali su rad spasiocima, navodi u priopćenju služba za izvanredne situacije. Ruska istražna komisija saopćila je da je poslala svoje pripadnike na mjesto nesreće u Norilsk, udaljeni grad s oko 180.000 ljudi smješten unutar arktičkog kruga.

Komisija je pokrenula kaznenu istragu, navodi se u prioćenju, kako bi utvrdila jesu li vlasnici zgrada poduzeli adekvatne mjere sigurnosti. Komisija još nastoji utvrditi ko su vlasnici četiri zgrade koje su se našle pod lavinom. Lavina je zahvatila područje od 300 kvadratnih metara, navodi novinska agencija TASS priopćenje menadžmenta skijaškog kompleksa Gora Odelnaja, prenosi Reuters.

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing