Hrvatski SRBIN: SDPBiH podnosi kaznenu prijavu zbog Gorana Opsenice

Hrvatski SRBIN: SDPBiH podnosi kaznenu prijavu zbog Gorana Opsenice

U ime Socijaldemokratske partije BiH, generalni tajnik Irfan Čengić, podnijet će kaznenu prijavu protiv službenika Grada Mostara koji je ovjerio izjavu o kandidaturi Gorana Opsenice u kojoj stoji da je on Srbin, iako se izjašnjavao kao Hrvat.

U priopćenju SDP-a se navodi da Ustav Federacije BiH propisuje obavezu da u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH moraju biti zastupljena po najmanje četiri pripadnika svakog konstitutivnog naroda.

Mjesto jednog od četiri pripadnika srpskog naroda je zauzeo HDZ-ov Goran Opsenica, kojem u izjavi stoji da se izjasnio da je Srbin, iako trenutačno u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije obnaša poziciju ministra kao Hrvat.

– S druge strane, Goran Opsenica tvrdi da nije Srbin i da on tu kandidaturu nije ovjerio, zbog čega tražimo od Tužiteljstva da izvrši istragu koji službenik Grada Mostara je obavljao nesavjesno posao, izvršio zloupotrebu položaja i izvršio izbornu prijevaru – navode iz SDP-a BiH.

Zastupnički dom Parlamenta FBiH, čija sjednica je zakazana za utorak, neće biti konstituiran u skladu sa Ustavom FBiH, zbog čega će SDPBiH pokrenuti i apelaciju Ustavnom sudu koji treba ocijeniti ustavnost Zastupničkog doma PFBiH, u kojem nema četiri pripadnika srpskog naroda.

(Izvor: Fena)

 

VEZANO: SIP-opsenica-je-srbin

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing