HRVATSKO FINALE U PAROVIMA: Prvi put nakon 113 godina iz iste zemlje

HRVATSKO FINALE U PAROVIMA: Prvi put nakon 113 godina iz iste zemlje

Nikola Mektić i Mate Pavić u polufinalu turnira parova pobijedili su Amerikance Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena 6:4, 6:4 te osigurali svehrvatsko finale na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Prije njih su Marin Čilić i Ivan Dodig razbili Novozelanđane Daniella i Venusa 6:2, 6:2, pa je jasno da će Hrvatska u ovoj konkurenciji osvojiti zlato i srebro. Finale je u petak, a iako službeni raspored još nije objavljen, trebali bi igrati drugi meč iza 8 sati, nakon okršaja za broncu, piše Index.
Mektić i Pavić u prvom su setu napravili break u trećem gemu te ga rutinski priveli kraju bez da su se suočili s ijednom break-loptom. U drugom setu su prvi put dopustili Amerikancima da dođu do izjednačenja na njihovu servisu, ali su ih već u idućem gemu kaznili breakom i poveli 2:1. Ta im je prednost bila dovoljna za osiguranje pobjede nakon sat i 21 minute igre.
Prvi put nakon 1908. u finalu parovi iz iste zemlje Tek treći put u povijesti, a prvi put nakon 113 godina u olimpijskom finalu igrat će muški parovi iz iste zemlje. U St. Louisu 1904. ionako su na turniru sudjelovali samo američki predstavnici, a četiri godine kasnije u Londonu dominirali su Britanci.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar