Hrvatsko zajedništvo: HDZ je ukrao slogan i naziv programa

Hrvatsko zajedništvo: HDZ je ukrao slogan i naziv programa

Ako je i do vladajuće, stožerne stranke u Hrvata u BiH, ipak je previše, ali ne treba nas čuditi jer je ona, inače, uvijek spremna na krađu, ali da će ukrasti programski slogan Hrvatskoga zajedništva ZA OPSTANAK, a nas optužiti za plagijatorstvo, to nas je ipak iznenadilo. Ali, nije nas iznenadio napad s njihove strane i proglašavanje Koalicije Hrvatsko zajedništvo „Plagijator koalicijom“, u stilu narodne: reći ću ti ćopo da mi ne rekneš ćoro!

Koalicija Hrvatsko zajedništvo bila je začuđena kada je u tiskovinama osvanuo naziv programa „Razvoj i o(p)stanak“ te slogan HDZ-a BiH za izbore „Zajedništvo“. Pitamo se zar je moguće da su intelektualne sposobnosti onih koji osmišljavaju izbornu strategiju te stranke za Opće izbore 2018. toliko skučene pa su odlučili ukrasti tuđe vlasništvo i predstaviti ga kao svoje. Istina, samo su obrnuli redosljed jer naziv naše koalicije jeste Hrvatsko zajedništvo, a „Zajedništvo“ je njihov slogan, dok je naš programski slogan ZA OPSTANAK, dok je ime njihova programa „Razvoj i o(p)stanak!

Po Mostaru kruži priča, a i njihovi režimski medij, posebice jedan portal u izravnom njihovu vlasništvu, požurili su u javnost s pričom kako smo mi kradljivci tuđih ideja, ali „ako laže koza, ne laže rog“. Naime, mi smo svoj programski slogan objavili na tiskovnoj konferenciji 1. kolovoza 2018., daleko prije nego su se oni odlučili za svoj, a Hrvatsko zajedništvo nastalo je u svibnju 2018. godine! Pametnom dosta!

U nezgrapnom tekstu toga portala, koji su preuzeli još neki mediji, piše kako su svoj slogan odredili na klauzuri protekloga mjeseca na Kupresu, a objavili su ga tek sada kada ga je potvrdilo Predsjedništvo. Ispada kako je netko iz Koalicije ili vidovit ili ima sposobnost telepatije ili bilokacije pa je poput duha nazočio klauzuri i ukrao njihov slogan i naziv programa. Oni sugeriraju kako se netko dočepao njihova slogana, što je optužba bez temelja. Pozivaju se na „neimenovani izvor blizak HDZ 1990“ koji im je sve to prenio, pa se i mi pozivamo na neimenovani izvor iz HDZ-a BiH, dakle njihovu krticu (kako je ovo omiljen izvor nesposobnim novinarima!) koja nam je sve to došapnula, kao i to da je tamo zavladala velika neuroza, da se ne zna „tko pije a tko plaća“, da su neke vrlo bliske osobe vrhu stranke vrlo ljute što su „zapostavljene“, da je glavni strateg njihove kampanje rektor Sveučilišta u Mostaru (što bi bila politizacija ove visokoškolske ustanove) u što ipak ne vjerujemo, ali eto, priča se… i još puno toga. Ima li tko (ne)razuman tko će povjerovati ovim riječima?

Gospodo iz HDZ-a BiH, krađa intelektualnog vlasništva kažnjivo je djelo i nismo računali na to da ćete pasti na tako niske grane pa posegnuti za tuđim vlasništvom. Ponavljamo: ne možemo vjerovati da su oni koji vam vode kampanju toliko politički nepotkovani pa ni programski i izborni slogan ne mogu osmisliti već kradu tuđe ideje. Javnosti na znanje! Sic!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar