HSV ostaje u prvoj ligi!

HSV ostaje u prvoj ligi!

HSV se u dramatičnoj utakmici spasio ispadanja u drugu ligu te će i sljedeće sezone igrati u najvišem rangu Bundeslige. Hamburžani nakon 1:1 iz prve utakmice, u uzvratu razigravanja slavili su kod Karlsruhera 2:1 te tako ni nakon 52 godine neće vidjeti niži rang. A domaćin je imao sve u svojim rukama jer je vodio do 91. minute kad je HSV izjednačio da bi izborio produžetak i slavio golom u 115. minuti.

Ivica Olić, unatoč tome što je u petak navečer završio u bolnici zbog alergijske reakcije, je zaigrao otpočetka izašavši u 77. minuti, a Ivo Iličević bio je na terenu deset minuta više.

U prvom poluvremenu dvije momčadi su potpuno razočarale bez ijedne izgledne prilike u 45 minuta. Na početku nastavka u 51. minuti, najveću priliku za goste imao je Lasogga, koji je nakon ubačaja iz lijevog kornera pucao iz voleja s 10-ak metara, ali je poslao loptu daleko preko gola.

Karlsruher je imao veliku šansu za vodstvo u 63. minuti, ali nakon ubačaja s desne strane, na lijevoj vratnici za pola koraka je zakasnio Gordon. U 77. minuti HSV-ov Lasogga je pucao snažno glavom, ali je Orlishausen bez problema odbio loptu.
Domaćin je uspio doći do velikog vodstva te je nakon proigravanja u kazneni prostor Yabo pucao i matirao vratara Adlera kroz noge za 1:0 prednost Karlsruhera u 78. minuti. Samo tri minute kasnije HSV se mogao ekspresno vratiti u igru nakon što je glavom pucao Lasogga pogodivši desnu vratnicu. Odmah u sljedećem napadu, Karlsruherova obrana sa crte je obranila još jedan pokušaj glavom gostiju.

Tek što je ušao u igru pucao je Cleber u 87. minuti, ali nije uspio donijeti željeno izjednačenje Hamburgu poslavši loptu tik pored desne vratnice.

HSV se vratio u život u izjednačivši na 1:1 u prvoj minuti sudačke nadoknade, a nadu Hamburgu produljio je Diaz zabivši majstorski gol u lijevi kut iz slobodnog udarca s 18 metara. S obzirom da je završilo 1:1 krenulo se u produžetak, a gol vrijedan HSV-ovog ostanka u prvoj ligi zabio je Müller u 115. minuti nakon ubačaja s lijeve strane. Isti je taj Müller zamijenio Olića u 77. minuti, piše Goal.

Karlsruher je dobio malu nadu izborivši 11-erac u 123. minuti, ali vratar HSV-a Adler je obranio Henningsu udarac bijele točke, a slavlje HSV-a je moglo početi.
Dnevnik.ba

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar