I dalje zatvoren put Buna – Blagaj, u Stocu voda nije za piće

I dalje zatvoren put Buna – Blagaj, u Stocu voda nije za piće

''Stanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) dosta je stabilno i nema većih problema kada je u pitanju opasnost od poplava zbog padalina proteklih dana'', izjavio je za Fenu glasnogovornik Operativnog stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

Po njegovim riječima, i dalje je za promet zatvoren putni pravac Buna – Blagaj, a u općini Stolac, zbog izlijevanja rijeke Bregave ispod Prenja poplavljeno oko 5 hektara obradivog zemljišta te se i dalje otežano prometuje lokalnim putom Prenj – Habatnica.

''Na području općine Stolac voda i dalje nije za piće te se preporučuje njezino prokuhavanje prije uporabe'', kazao je Pavlović.
U općini Čapljina i dalje postoji manjih problema ispod nadvožnjaka kod Kolodvora gdje se voda ispumpava, a u ostalim općinama HNŽ-a, kako je kazao Pavlović, nema dojava o bilo kakvim problemima kada su u pitanju padaline.

On je istaknuo kako dispečerski centri Elektroprivrede HZ HB i Elektroprivrede BiH prate razinu vode u akumulacijama te, uz stručni nadzor, koordinirano ispuštaju određenu količinu vode nizvodno od Jablanice i kako nema nikakvih problema kada je u pitanju razina vode u koritu rijeke Neretve.
/bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar