I Vatikan ima žensku nogometnu ekipu

I Vatikan ima žensku nogometnu ekipu

Vatikan je dobio svoju prvu žensku nogometnu ekipu. Svoj debi imat će 26. svibnja, povodom Dana obitelji, u prijateljskoj utakmici protiv igračica AC Roma koje igraju talijansku Seriju A.

Kako prenosi talijanski Avvenire bit će to prestižni debi za novoosnovanu ekipu, koja je u međuvremenu poduzela i prve korake za sudjelovanje na turniru koji će organizirati bolnica Bambino Gesu. Također, već je za 22. lipnja dogovoreno i prvo gostovanje u Austriji gdje će vatikanske nogometašice odigrati još jednu prijateljsku utakmicu.

U najmanjoj državi na svijetu svaki četvrti uposlenik je žena te je tu i rođena ova ideja koja je potpuna novost za Svetu Stolicu.

Oko 60% ekipe sastavljeno je od uposlenica, 20% čine supruge uposlenika, a preostalih 20% njihove kćerke. Kapetanica je kamerunska nogometašica Eugene Tcheugoue, koja igra na poziciji napadačice. Ostatak momčadi čine: Cristina AlbiniChiara ArmentiClaudia BassettiBarbara De FilippiFederica Di LorenzoOrietta FerrettiFrancesca FolinoFrancesca MartinelliDesire PallottaNardiRita PietringaLaura PucciarmatiElisa Tomassini, Maura TuroliiIlaria Valentini. S klupe ih predvodi trener Gianfranco Guadagnoli, dok ulogu predstavnika ima Danilo Zennaro, lider Sportske udruge Vatikana.

Od svih igračica samo su njih tri imale osjećaj natjecanja u vrhunskom sportu, no za novoosnovanu ekipu najvažnije je sudjelovati uz istinski sportski i prijateljski duh.

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar